Stadswacht: Die Nerven + Wolvon
Toon menu
do 10 dec '15

Stadswacht: Die Nerven + Wolvon

Voorverkoop start: za 10 okt '15 10:00u
Dit concert vindt plaats in Extase Tiburg

Samen met Café Extase verzorgen we weer een nieuwe avond Stadswacht. En ook nu zit de avond weer propvol met artiesten die op het randje zitten van punk, indie en rock.

Die Nerven is één van de allerbeste nieuwe (post)punk en no-wave bands. En toch heb jij er nog nooit van gehoord. Raar is dat niet, want Die Nerven maken het zichzelf extra moeilijk: ze zingen uitsluitend in het Duits. Maar in de duistere, aggresieve en hoekige sound heeft dat Duits absoluut een meerwaarde. Wat wil een mens nog meer dan bezweet in de spit staan terwijl je keihard “In meinem Kopf spielen sich Dinge ab die keiner versteht, die keiner verstehen will!” meeschreeuwt? Precies. En zweten ga je. Kindamuzik zag de Duitsers op Eurosonic en zei daarover: “Die Nerven spelen De Spieghel en het festival volledig plat.”

Wolvon is geen onbekende in Tilburg. De Groningers stonden al op Here’s Your Future, Incubate en op de tweede editie van Stadswacht. Dus jullie weten allang: Wolvon is live altijd goed. Met een nieuwe drummer en aanstaand nieuw materiaal, leek het ons een goed idee om deze gruizige noiserockers maar weer eens naar Tilburg te laten afzakken. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en