Textures
Toon menu
za 13 feb '16

Textures

+ Pelgrim + Unchained Reality

Voorverkoop start: do 22 okt '15 12:00u

Textures had al twee albums gemaakt vol onnavolgbare progressieve metal, voordat iemand ook maar de term ‘djent metal’ in de mond genomen had. Op debuutalbum 'Polars’ waren het nog jonge honden die de polyritmische maatsoorten van hun grote voorbeelden Meshuggah vertaalden naar een eigen, meer open geluid. Inmiddels, na drie ijzersterke opvolgers, worden ze gerekend tot de voorlopers van een compleet genre. Het leverde ze wereldwijde headline tours op, tot in India aan toe. (En als enige heavy metalband ooit prime-time bij DWDD, ook dat.)

Niets minder dan terecht natuurlijk. De progressieve mathmetal van deze Brabantse trots heeft door de jaren heen een compleet eigen karakter ontwikkeld. Van gecalculeerde chaos tot prog passages en zelfs ambient klanktapijten. Die sound is zo geijkt en zo sterk dat zelfs een wissel van zanger de band geen kwaad deed. Op ‘Dualism’ (2011) liet Daniël de Jongh dan ook horen niet onder te doen voor zijn voorganger Erik Kalsbeek. In 2016 komt het nieuwe album ‘Phenotye', een dubbelaar met 'Genotype' (een 45-minuten durend nummer) dat een jaar later uitkomt. Dat brengt de heren vanavond naar 013. Het is één van slechts twee clubshows op Nederlandse bodem. 

Het niveau van de metalbands in Tilburg ligt hoog, dus wij hoefden niet ver te zoeken voor de supports van vanavond. De progressieve metalcoreband Pelgrim en de nieuwe band van Koert van Zon (ex-Nuclear Sushi). Zij zullen op deze avond hun album 'Ephemera' presenteren. Unchained Reality opent. 

Bezoekers mogen blijven hangen voor SubQuake, wat aansluitend in dezelfde zaal plaats vindt.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?