Suicidal Tendencies (Uitverkocht)
Toon menu
di 2 feb '16

Suicidal Tendencies (Uitverkocht)

+ Milkman

Suicidal Tendencies is nooit bang geweest voor een beetje controversie. De band rond excentrieke zanger Mike Muir vormde zich begin jaren '80 in Venice, Californië. Het vijftal focuste zich in het begin nog op hardcore waarna de leden al snel elementen van thrash, punk en speedmetal toelieten in hun geluid.

Dit bleek een schot in de roos want hits als ‘Institutionalized’ en ‘You Can’t Bring Me Down’ staan inmiddels in het geheugen gegrift van elke hardcore liefhebber. De populariteit van de band werd nog eens versterkt door de komst van bassist Robert Trujillo (de huidige bassist van Metallica) die het geluid van de band injecteerde met een flinke portie funk.

Momenteel tourt Mike Muir rond met een band in wisselende bezetting, waarbij de muziek van Suicidal Tendencies nog steeds staat als een huis. Dit bewees de band al eerder tijdens de EMP Persistence tour in 013. Vanavond komen ze terug voor een exclusieve show in Nederland waarbij ze onze vernieuwde Jupiler zaal eens goed zullen testen.

De support komt deze avond van het Tilburgse Milkman. De band bestaat al meer dan 20 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de hardcore/punk/thrash scene. 

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?