Laibach: Sound of Music Tour
Toon menu
zo 10 apr '16

013 op locatie: Theaters Tilburg

Laibach: Sound of Music Tour

Voorverkoop start: za 12 dec '15 12:00u
Dit concert vindt plaats in Theaters Tilburg

Stap in de wereld van Laibach, de allereerste westerse band die óóit optrad in het geheimzinnige en afgesloten Noord-Korea. Het land dat bekend staat om de militaire marsen, hymnen aan de Grote Leider maar vooral hun weerstand tegen het Westen, nodigde het Sloveense avant-garde collectief uit om Liberation Day te vieren. De komst van de band, die de controverse niet schuwt, leidde tot een massaal mediadebat over de gehele wereld.

Velen hadden voor dat befaamde concert in de zomer van 2015 nog niet eerder gehoord van de band, en toch gaat de groep alweer 35 jaar mee. Ontstaan in het voormalig communistische Joegoslavië, onderzoekt Laibach in hun muziek concepten als macht en ideologie. Gebruikmakend van socialistische, marxistische en soms zelf fascistische symboliek, kleuren ze daarvoor regelmatig buiten de lijntjes. Niet geheel onverwacht werd de band in het verleden daardoor beschuldigd van extreem-linkse, maar ook extreem-rechtse ideeën en idealen, maar toch hult de groep zich in ambiguïteit als het aankomt op hun politieke engagement. “Laibach does not function as an answer, but a question”.

In de Sound of Music Tour laat Laibach delen horen van het programma dat eerder dit jaar in Pyongyang gespeeld werd. Een belangrijk onderdeel daarvan was de bijzondere interpretatie van Sound of Music-repertoire. Naast de herinterpretatie van klassiekers als Do, Re, Mi en Edelweiss zal Laibach ook oudere nummers van henzelf ten gehore brengen, zoals Now You Pay en The Great Divide.
Was jij er bij?
+ Ben de eerste en