WOO HAH!
Toon menu
za 2 jul '16

WOO HAH!

ScHoolboy Q + Young Thug + Action Bronson + A$AP Ferg + Tyler The Creator + Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu + Skepta + Noisia + Vic Mensa + Mick Jenkins + Kevin Gates + Little Simz + Immortal Technique + Sonny Digital + Father + Stöökie Sound + more

Dit concert vindt plaats in Spoorzone013

WOO HAH! is na een succesvolle tweede editie terug. Het internationaal toonaangevende hiphopfestival vindt op zaterdag 2 juli voor een derde keer plaats in de Spoorzone van Tilburg. Meer dan dertig acts, vier podia en een randprogrammering waar je u tegen zegt.

ScHoolboy Q is meer dan klaar om deze zomer WOO HAH! over te nemen met zijn nieuwe album. De TDE rapper maakte al redelijk wat indruk in de mixtape scene voordat hij tekende bij Interscope en zijn stempel op hiphop muziek zetten met albums als Setbacks', Habits & Contradictions en het duistere en abstracte 'Oxymoron'. Q staat bekend om zijn mix van sociaal bewuste raps en keiharde beats. Wij kunnen niet wachten totdat Q met tracks als Groovy Tony en That Part (feat. Kanye West) het podium van WOO HAH! op zijn kop gaat zetten.

Met laatstgenoemde bracht hij de succesvolle mixtape ‘What A Time To Be Alive’ uit. YOUNG THUG houdt de afgelopen jaren de Atlanta rapscene stevig in zijn greep met zijn unieke trap sound en flow die al veel waardering wist op te roepen van collega rappers. Kanye West riep al op om de beste man te nomineren voor een Grammy. Moeten we nog meer zeggen? 

ACTION BRONSON stond vroeger bekend om zijn kookkunsten, maar inmiddels brengt hij al enkele jaren het publiek tot het kookpunt als succesvolle rapper. Zijn flow en stemgeluid worden vaak vergeleken met die van Ghostface Killah, een vergelijking die eerder nog tot beef leidde tussen de twee artiesten. De trap lord A$AP FERG gaf vorig jaar al een zinderende show in Nederland en keert nu terug om het WOO HAH! publiek te overdonderen met zijn harde hiphop tracks met trap invloeden. TYLER THE CREATOR sloeg op zijn laatste plaat ‘Cherry Bomb’ onder meer de handen ineen met Kanye West en Lil’ Wayne en wij kunnen niet wachten tot hij al zijn classics als ‘Yonkers’, ‘Domo32’ en ‘Tamale’ komt droppen op WOO HAH! RICO & STICKS zijn misschien wel de meest invloedrijke Nederlandse rappers van het afgelopen decennium. Met hun #OpgezwolleTotNu set zullen de heren laten zien dat het materiaal dat ze 15 jaar geleden maakten nog steeds relevant is.

Man’s never been in marquee when it’s shutdown eh?” deze woorden van de befaamde Vine van Drake vormden de intro voor SKEPTA’s ‘Shutdown’. De track sloeg vorig jaar in als een bom en torpedeerde de grime artiest recht in de charts. MICK JENKINS verkocht afgelopen oktober op zijn sloffen de Melkweg uit. De rapper uit Chicago brengt intelligente wordplay en een vooruitstrevend geluid met invloeden van jazz en elektronica. VIC MENSA is al een tijdje bekend in de hiphop scene en werkte al samen met o.a. Kanye West en Chance The Rapper. In juni bracht hij zijn laatste mixtape uit en hij is er klaar voor om op WOO HAH! nog meer nieuw werk te laten horen. De uit LA afkomstige rapper KEVIN GATES gooide hoge ogen met zijn recent uitgebrachte debuutalbum ‘Islah’ (met features van o.a. Trey Songz, Ty Dolla $ign en Jamie Foxx), zo wist het album onder meer hoog te scoren in de categorie ‘best new music’ op Pitchfork. 

LITTLE SIMZ haar carrière begon via het Life + Times talentenplatform van Jay Z. Niemand minder dan J.Cole, Mos Def én Kendrick Lamar mag ze tot haar persoonlijke fans rekenen. De oorspronkelijk uit Peru afkomstige rapper IMMORTAL TECHNIQUE maakte faam met zijn legendarische album ‘Revolutionary Vol. 2’. Zijn controversiële teksten zijn veelal politiek geëngageerd en behandelen thema’s als armoede, racisme en religie. Met zijn harde beats en lome flow is FATHER aardig op stoom aan het raken om de volgende grote man binnen de Atlanta rap scene te worden.

A-F-R-O (kort voor All Flows Reach Out) is een 18 jarig West Coast hiphop talent met een ongekende old school flow de rapper werd ontdekt door R.A.The Rugged Man tijdens een rap battle. De nieuwe vaandeldrager van de Nederlandse straatrap SEVN ALIAS is klaar om in 2016 zijn debuut album te droppen maar voordat dat gebeurd zal hij WOO HAH! op 2 juli laten beven. WOODIE SMALLS geeft een geheel nieuwe definitie aan de term 'Blowing Up'! Grote radiostations in binnen- en buitenland pikte al snel zijn track 'Champion Sound' op. Dit leverde de getalenteerde Belg als snel een korte tour in Amerika op.

SMIB is een street-crew uit Amsterdam die zichzelf op de kaart hebben gezet met hun DIY-vibe, gevoel voor on-point fashion en natuurlijk keiharde tracks. Na afgelopen jaar al te hebben gerockt als de support voor de tour van Fresku is 2016 het jaar waarin BRAZ zichzelf op de kaart gaat zetten met meer punchlines dan een gemiddelde Jiggy track en zijn EP ‘Geval Apart’. NANAH DAE brengt al enkele jaren heat uit Tilburg. De female MC werkt samen met producer en DJ Sonikbeatz die met zijn live-MPC kunsten steeds weer een nieuwe draai aan bestaande tracks weet te geven. Voeg daar de Eindhovenaar MIGGS DE BRUIJN aan toe en de hiphop namen voor WOO HAH! 2016 zijn een feit. 

Het Groningse, en inmiddels wereldberoemde, drum & bass collectief NOISIA komt naar WOO HAH! met een speciale, zeer unieke set waarin ze de hardste beats & bass van de toekomst laten horen. De Amerikaanse producer en rapper SONNY DIGITAL uit Atlanta wordt ‘one of the game’s hottest producers’ van dit moment genoemd en werkte eerder samen met een indrukwekkende rij artiesten waaronder Future, Drake, 2 Chainz en Travis Scott. Producers duo STÖÖKI SOUND uit Londen brengt de beste trap, hiphop en grime naar Tilburg. Tot slot maken de Belgische beatmakers LOSCO en de Amsterdamse hotshot VIC CREZÉE de line-up van WOO HAH! 2016 compleet.

Bezoekers kunnen op WOO HAH! niet alleen genieten van de beste hiphop, maar ook van een uitgebreide randprogrammering. Naast een stijlvolle aankleding van het festivalterrein binnen de karakteristieke Tilburgse Spoorzone en een ruime keuze aan eetgelegenheden, wordt het randprogramma gevormd door onder meer skate demo’s door het Solid Demo Team, een Rocksteady B-boy en B-girl breakdance battle met nationale en internationale topdansers, live graffiti door de graffitikunstenaars van Kings Of Colors en een festivalmarkt. Daarnaast krijgen de grootste raptalenten uit Tilburg én daarbuiten de ruimte om hun skills te laten zien tijdens de Talent Meets Talent showcase en de Rock Academie showcase.


Sinds dit jaar is er ook een camping, direct naast het festivalterrein, de camping is reeds uitverkocht. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en