Parov Stelar
Toon menu
do 31 mrt '16

Parov Stelar

+ Golan

Voorverkoop start: za 23 jan '16 10:00u

Oostenrijker Parov Stelar geldt als absolute pionier in electro swing, een door hiphop en dance opgebloeide mix van oude swing en jazz. Sinds begin deze eeuw brouwt Marcus Füreder uit Linz dampende cocktails van die electro swing en breakbeat. Debuutalbum 'Rough Cuts' leverde hem in 2004 al een doorbraak in de internationale elektronicascene op en op 'The Demon Diaries' uit 2015 hoor je hoe hij dat geluid verfijnd heeft. Het ambitieuze dubbelalbum kwam naast Oostenrijk ook in Duitsland, Griekenland en Zwitserland bovenin de albumlijsten terecht. Op YouTube is de producer goed voor ruim honderd miljoen views. Alleen de clip van 'Catgroove' met de fameuze Canadese danser takeSomeCrime is al 28 miljoen keer bekeken.

Live is het feest met de Parov Stelar Band nog veel groter, zoals de festivalweides van Glastonbury, het Amerikaanse Coachella, Lollapalooza Berlin, Pukkelpop en eigenlijk zo'n beetje alle grote Europese festivals al hebben ervaren. Nederland staat sinds juni 2014 droog, maar kan zich op 31 maart weer laven aan het grootse electroswing feest van Parov Stelar in onze grote zaal!

Als support komt het Roemeense Golan mee. De groep met fijne, licht zwevende pop met R'n'B invloeden. Ideaal om die voetjes wat losser te krijgen, voordat het springen wordt bij Parov! 

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?