Unsane
Toon menu
vr 24 jun '16

013 op locatie:

Unsane

+ Sofy Major

Voorverkoop start: wo 23 mrt '16 10:00u
Dit concert vindt plaats in Little Devil

De online verkoop stopt op 24 juni om 17u, indien voorradig zijn er nog tickets te koop aan de avondkassa.

Een erg gave show in Little Devil vanavond voor alle noiserock en (post-)hardcore fans onder jullie. De invloedrijke – om niet te zeggen legendarische – band Unsane betreedt de planken! De groep, die in underground kringen een cultstatus heeft, debuteerde in 1991 met hun eerste gelijknamige full-length. Hierna volgende nog 3 ijzersterke albums (met overigens allemaal even ranzig artwork), totdat ze er eind jaren 90 de brui aan gaven, maar medio jaren 00 kwam de band rond Chris Spencer gelukkig weer bij elkaar.

De noise rock van dit trio is geworteld in de NY hardcore en dat hoor je nog steeds. Hierdoor is de band mede populair in hardcore hoeken waar ook bands als Fugazi, Converge en Quicksand gewaardeerd worden. Het laatste wapenfeit van Unsane komt uit 2012 en is wederom ijzersterk, zo vindt ook Pitchfork: “much of what's here stands with the band's best work.”

Het Franse Sofy Major maakt naar eigen zeggen ‘heavy rock’ en dat dekt de lading prima. Alles wat zwaar is wordt erbij getrokken: van noise rock tot stoner tot vroege hardcore.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en