Enslaved 25: Spinning Wheel Ritual
Toon menu
di 8 nov '16

Enslaved 25: Spinning Wheel Ritual

+ Ne Obliviscaris + Oceans Of Slumber

Voorverkoop start: ma 9 mei '16 10:00u

Enslaved bestaat dit jaar 25 jaar. En in die 25 jaar is er veel veranderd rondom de Noren. Ze begonnen ooit als blackmetalband (zoals zo ongeveer elke Noorse band), maar Enslaved heeft zich altijd ontwikkeld. De groep werd steeds sfeervoller en greep qua thematiek steeds meer terug op het Vikingtijdperk. Uiteindelijk wordt de band, samen met Bathory, gezien als één van de grondleggers van het Vikingmetal genre. Maar daar stopte het niet.

Elk album verlegde Enslaved de grenzen weer tot ze bij het progressieve geluid uitkwamen waar de band zich nu al sinds ‘Ruun’ (2006) van bediend; ergens tussen blackmetal, deathmetal, progrock en doom in. Eigenlijk klinkt niemand zoals Enslaved. Het is dan ook niet zo vreemd dat ze headliner én artist in residence waren op Roadburn. Uiteraard laten wij dat 25-jarig jubileum niet aan ons voorbij gaan. En al helemaal niet als ze zo’n sterke supports meenemen.

Special guest Ne Obliviscaris is een frisse wind in de metalscene. Niet alleen omdat ze een vaste violist in dienst hebben, maar vooral omdat ze schijnbaar álle genres kunnen vermengen. Blackmetal en (melodische) deathmetal is de hoofdmoot, maar thrash-metal? Progrock? Jazz? Klassiek? Flamenco? Alles komt terug in de sound van deze Australiërs. Oceans of Slumber maakt progressieve metal, met een hoofdrol voor de fenomenale zangeres Cammie Gilbert. Eerder maakte ze al indruk in 013 als support van My Dying Bride.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en