Bullet For My Valentine + Killswitch Engage (UITVERKOCHT)
Toon menu
za 19 nov '16

Bullet For My Valentine + Killswitch Engage (UITVERKOCHT)

+ Cane Hill

Deze show is uitverkocht. Geen tickets? Onze vrienden van AB in Brussel hebben nog wel kaarten beschikbaar!

Slechts zelden haalden we in één klap twee van zulke zwaargewichten naar 013. Het Britse Bullet For My Valentine is bijvoorbeeld al jaren een absolute publiekstrekker binnen de metal. De mix van thrash en metalcore werd de afgelopen jaren voorzien van wat extra afwisseling, maar op ‘Venom’ (2015) grijpt de groep weer terug op het brute geluid van debuutalbum ‘The Poison’. Er zijn nog steeds maar weinig metalbands die zó’n sterke hooks kunnen schrijven als deze Welshmen.

Eveneens bruut is natuurlijk Killswitch Engage. Deze Amerikanen worden zelfs gezien als mede-grondleggers van de metalcore. Daarnaast stond gitarist en brein achter KSE, Adam Dutkiewicz, als producer aan de basis van metalcore grootheden als Parkway Drive, August Burns Red, All That Remains en As I Lay Dying. Sinds ‘Disarm The Descent’ (2013) is de originele zanger Jesse Leach weer terug. Het leverde meteen één van hun beste albums op. Dit jaar verscheen de opvolger ‘Incarnate’.

Beide groepen verkeren momenteel in topvorm en als je deze twee bands samen op één podium knalt, kan dat alleen maar muzikaal vuurwerk opleveren. Om het helemaal af te maken, komt moderne nu-metalsensatie Cane Hill uit New Orleans als support mee om de boel even lekker op te stoken.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?