65daysofstatic
Toon menu
ma 17 okt '16

65daysofstatic

+ Thought Forms

Voorverkoop start: wo 29 jun '16 10:00u

65daysofstatic staat al sinds 2001 bekend om hun glitchy instrumentale postrock. Het viertal uit Sheffield (Engeland) verwierf faam met debuutalbum 'The Fall of Math' in 2004 waarna de band al snel in één adem werd genoemd met genre genoten als Mogwai en Godspeed You! Black Emperor.

Naast hun betoverende postrock staat de band ook bekend om hun experimentele drang om muziek op een unieke wijze aan te bieden. Zo verzorgden ze onder meer een live score voor de science-fiction film 'Silent Running' en bouwden ze een live installatie die een oneindige compositie speelde. Dit jaar werken ze samen met ontwikkelaar Hello Games aan een unieke soundtrack voor de videogame 'No Man's Sky' waarvan de track 'Supermoon' al een mooie voorbode is voor wat de band vanavond live in 013 gaat vertonen. 

Dat er nog steeds vernieuwing plaats vindt in post-rock, laat Thought Forms wel zien. Ambient, drones, shoegaze en zelfs noise: het krijgt allemaal wel een plaatsje. Vooral live is deze band overweldigend. Dus we willen het liever niet teveel uitleggen. Sluit je ogen en laat je meevoeren door deze Britten.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en