Incubate: Wrangler + Psychic Warriors of Gaia + Eagulls
Toon menu
za 10 sep '16

Incubate september - zaterdag

Incubate: Wrangler + Psychic Warriors of Gaia + Eagulls

Voorverkoop start: do 23 jun '16 15:00u

Incubate is aan het transformeren. Het vermaarde festival voor grensoverschrijdende cultuur gaat van één week in september naar drie weekenden per jaar. Voor deze 2de editie in september heeft het festival weer een aantal unieke namen weten te strikken die 8, 9, 10 en 11 september op tal van plekken in de binnenstad van Tilburg zullen spelen. Ook 013 is één van de plekken waar je programma van Incubate kunt bewonderen.

Deze zaterdag kun je in 013 genieten van

Wrangler
Gevormd tussen de synthesizergolven van de Memetune studios en bestaam uit de leden van Cabaret Voltaire, Tunng and John Foxx. Hun muziek strekt zich uit van satelliettonen en eenzame melodieën tot buitenaardse carnaval ritmes en ambient muziek. Hun nieuwe album, White Glue, is vanaf september te beluisteren.

Eagulls
Eagulls zijn een anachronistische Factory Records band uit Leeds. Ze combineren de energie van Killing Joke, de sombere ritmes van Joy Division en het rouwige van The Cure. Voor hun laatste album hebben ze samengewerkt met Craig Silvey (Depeche Mode, Nine Inch Nails), waardoor ze een meer dynamische, melodische en hedendaagse geluid hebben ontwikkeld.

Psychic Warriors of Gaia
Vorig jaar hebben Psychic Warriors of Gaia  hun eerste demo cassette uit 1989 heruitgegeven op vinyl. Naar aanleiding van dit gebeuren hebben ze besloten na bijna 20 jaar terug op het podium te treden. De band is afkomstig uit Tilburg en heeft een unieke stijl. Hierdoor worden zij als één van de voorlopers van verschillende underground en experimentele techno stijlen van het vorige millennium gezien. Psychic Warriors of Gaia brengen dance die voortkomt uit de Industrial cultuur waarin electro akoestiek, etnische ritmes en meer funky stijlen gecombineerd zijn.

Bekijk hier de volledige line-up van de Incubate september editie.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en