Max & Iggor Cavalera - Return To Roots
Toon menu
di 29 nov '16

Integrale uitvoering Sepultura album 'Roots'

Max & Iggor Cavalera - Return To Roots

+ Razend

Een bijzonder concert: de Braziliaanse metalgiganten Max en Iggor Cavalera voeren vanavond samen met hun band het Sepultura-album ‘Roots’ uit 1996 integraal uit! Het betreft een exclusieve en eenmalige Nederlandse clubshow om het twintigjarige jubileum van dit meesterwerk te vieren. Behalve het volledige ‘Roots’-album zullen de Cavalera’s ook nog andere Sepultura-klassiekers (van bijvoorbeeld ‘Beneath The Remains’ en ‘Chaos AD’) spelen.

Op het baanbrekende (want: metal met Caribische en Afrikaanse muziek) ‘Roots’ traceert de band muzikaal en thematisch zijn Braziliaanse wortels (“roots”) en logeert daarvoor zelfs een poos bij een authentieke Xavante indianenstam. De albumklassieker zorgt in 1996 voor een doorbraak naar een groot publiek waardoor Sepultura zich kan meten met andere thrashbands uit de metal eredivisie zoals Slayer en Pantera. 

Website Max & Iggor Cavalera Return To Roots

De supportact van vanavond komt van-om-de-hoek-bij-013: de furieuze Tilburgse thrashers van het nog relatief nieuwe Razend. Met een muzikaal verleden dat terug gaat tot begin jaren negentig (o.a. één van 's lands beste death metalbands Acrostichon en Outburst), biedt het vijftal precies wat het belooft:razende maar live strakke thrashmetal, gedomineerd door de stoere frontvrouw Corinne van den Brand). Zien is geloven!

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?