King Dude
Toon menu
wo 5 apr '17

King Dude

+ Celestial Bodies

Voorverkoop start: za 5 nov '16 15:00u

Als er iemand is die de barrières tussen occulte metal en andere genres kan slechten, dan zou het wel TJ Cowgill moeten zijn. Onder zijn artiestennaam King Dude maakt hij sinds 2010 platen waar geen enkele metalriff op staat, maar waar het occultisme hoogtij viert. Dat doet hij al enkele albums lang met een donkere mix van folk, bevreemdende americana en galmende twang. Dat leverde al geweldige shows op in 013 (2013), Roadburn en Incubate (beide 2015).

Op de albums ‘Fear’ (2014) en ‘Songs Of Flesh & Blood – In The Key Of Light’ (2015) kwamen al enkele nummers met elektrische gitaar door, maar op het laatste werk ‘Sex’ (2016) is de transformatie compleet. We horen New Wave, goth, punk, rock 'n' roll, shoegaze, blues en roots. Dat het toch allemaal bij elkaar past, laat nog maar eens zien dat we hier met een uniek talent te maken hebben. King Dude tourt meestal solo, maar dit keer komt hij voor het eerst met een complete band. 

Celestial Bodies is het nieuwe project van leden van blackmetal band Nihill en free-jazz grootheden Dead Neanderthals. Dus nee, een vrolijk bedoeling wordt het niet. Ergens tussen zieke noise, verzwelgende free-jazz en satanistische blackmetal in. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en