Bazart (UITVERKOCHT)
Toon menu
za 14 jan '17

Bazart (UITVERKOCHT)

+ Tamino

Deze show is uitverkocht, er zijn nog wel tickets voor de show van Bazart in Paradiso

“Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel”, zo luidt de lijfspreuk van Bazart, maar op dit moment kunnen we toch wel stellen dat het precies andersom is voor de Vlaamse indieformatie rondom Mathieu Terryn. Binnen één jaar heeft de band de grote vier – Rock Werchter, Pinkpop, Lowlands en Pukkelpop – in de Benelux af kunnen strepen. Een hele prestatie, vooral als je je bedenkt dat de debuutplaat pas net is verschenen. Met andere woorden: het gaat hard, héél erg hard met Bazart. 

Een succesformule die overigens prima te verklaren valt. Net als maatjes Oscar And The Wolf schuilt bij er Bazart iets enigmatisch. In de vijfmansbezetting scheppen ze bewust fijngevoelige leegtes, waardoor je steeds het gevoel krijgt dat de songs op de rand van de afgrond balanceren. Hierdoor hoeft Terryn zijn stem nauwelijks boven fluisterzang te verheffen: zijn poëtische Nederlandstalige teksten kruipen haast vanzelf onder de huid. Laat je vanavond dus fascineren in 013.

De support van vanavond wordt verzorgd door mede-Belg Tamino; melancholische pop die traag van tempo maar altijd rijk in expressie is.  

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?