Kim Wilde
Toon menu
za 18 nov '17

Kim Wilde

+ Lawrence Hill

Voorverkoop start: za 24 dec '16 10:00u

Nadat we eerder Nena al naar 013 haalden, is het nu de beurt aan tijd- en stijlgenoot Kim Wilde! Kim brak in 1981 op jonge leeftijd uit het niets door met de gigantische hit ‘Kids in America’. Na dit stormachtige begin was de Britse jarenlang niet weg te krijgen uit de charts. Tellen jullie even mee? ‘Chequered Love’, ‘Cambodia’, ‘View From The Bridge’, ‘Love Blonde’, maar ook later in de jaren 80 met o.a. ‘You Came’, ‘Never Trust A Stranger’ en ‘Four Letter Word’.

Vanaf midden jaren 90 werd het stil rondom Kim Smith (zoals haar echte naam luidt). Heel stil. Ze stortte zich op tuinieren en presenteerde een tuinprogramma voor de BBC. Maar net zo plotseling als dat ze doorbrak in de eighties, rolde ze nu ook weer de muziekwereld in. Haar remake met Nena van ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ werd een gigantische klapper. Opmerkelijk is dat deze track pas Wilde’s eerste nummer 1 hit in Nederland betekende. Vanavond hebben we een extra speciale show, want Kim is op 18 november jarig! Studeren jullie vast 'Happy Birthday' in?

Singer-songwriter Lawrence Hill warmt vanavond het publiek op. De ex-The Voice UK deelnemer is door Kim Wilde zelf ontdekt in een lokale pub. Ze was zo onder de indruk was van Lawrence en zijn muziek dat ze besloot hem mee te nemen op haar tour. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en