Dodecahedron
Toon menu
vr 19 mei '17

Dodecahedron

+ Verwoed + Ulsect

Voorverkoop start: ma 6 feb '17 10:00u

We zijn bijzonder trots dat we deze show mogen aankondigen. Om verschillende redenen. Omdat ze geworteld zijn in Tilburg bijvoorbeeld. Maar vooral omdat Dodecahedron één van de meest interessante metalbands is die momenteel uit het Nederlandse slijk opgerezen is. Dat zeggen wij niet, dat zegt de internationale metalpers. “Dodecahedron is a triumph.” aldus Angry Metal Guy over de debuutschijf.

Die self-titled debuutplaat is nu alweer vijf jaar oud. In de tussentijd hielden de muzikanten zich bezig met andere projecten, waaronder de obscure blackmetal band Nihill. Maar 2017 markeert dan eindelijk de terugkeer van Dodecahedron! En als we de eerste track ‘Hexadron – Tilling The Human Soil’ mogen geloven worden de grenzen van de blackmetal nog verder opgetrokken. Is het nog wel black? Of is het deathmetal? Blackend progressive death? Tech-black? Dodecahedron is een vormloze entiteit die zich niet in woorden laat vangen.

Verwoed is de nieuwe band van de man achter Woudloper. De in 2016 verschenen EP ‘Bodemloos’ brengt naargeestige black. Psychedelisch en atmosferisch, maar niet op de post-blackmetal-manier die we nu kennen. Daar is dit toch eventjes te occult voor. De nieuwe Nederlandse band Ulsect heeft maar meteen getekend op het gerespecteerde Season Of Mist-label. Wat we muzikaal precies kunnen verwachten is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar met (ex-)leden van Dodecahedron en Textures is kwaliteit gegarandeerd.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en