Mike Portnoy's Shattered Fortress (uitverkocht)
Toon menu
do 6 jul '17

Mike Portnoy's Shattered Fortress (uitverkocht)

+ Next To None

De boeking en ticketing van dit concert lopen via een externe partij. Daarom gelden bij deze show hogere service- en transactiekosten.

Hij is misschien wel de allerbeste drummer ter wereld en kind aan huis in 013. Zo stond hij de afgelopen jaren op de planken met Transatlantic, Flying Colors, The Winery Dogs en The Neal Morse Band. Vanavond komt de legendarische muzikant Mike Portnoy met zijn Shattered Fortress-project. En dat is geen flauwe line-up; Portnoy wordt ondersteund door de band Haken, aangevuld met gitarist Eric Gillette (The Neal Morse Band).

Mike Portnoy’s Shattered Fortress speelt de volledige ‘Alcohol Anonymous Suite’, ook wel de ‘Twelve-Step Suite’ genoemd integraal. Deze vijfdelige serie van nummers beschrijft, verspreid over meerdere Dream Theater albums, Portnoy's ervaringen met alcoholisme. Ieder nummer bevat één of meerdere stappen uit het afkick-programma voor alcoholisten. De suite wordt (zeer terecht) door fans van de band als een van de grootste meesterwerken van de band beschouwd. Naast de bijna een uur durende ‘Twelve-Step Suite’ spelen Portnoy en consorten als kers op de taart ook nog andere Dream Theater klassiekers. Portnoy heeft al aangegeven dat Shattered Fortress maar een tijdelijk project is, dus deze kans krijg je niet snel meer! 

De progressieve rockband Next To None opent, met op drums Max Portnoy, inderdaad de zoon van. Dit jaar verschijnt het tweede album van de band.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en