I Am Morbid + Necrophagia
Toon menu
za 10 jun '17

I Am Morbid + Necrophagia

+ Helsótt + De Profundis + The Heretic Order + Dauthuz

Voorverkoop start: di 11 apr '17 13:00u

Zaterdagavond en een volstrekt onmisbare package voor elke deathmetal liefhebber. We hebben vanavond niet 3 of 4 bands staan, maar 6! Bovenaan het affiche staat I Am Morbid. Als er nog deathmetalfans zijn dit nog niet weten: nadat Morbid Angel uit elkaar viel waren frontman/bassist David Vincent en drummer Tim Yeung nog niet klaar met het live ten gehore brengen van Morbid Angel klassiekers.

Samen met Bill Hudson (Circle II Circle) en Ira Black (Metal Church) speelt I Am Morbid de beste tracks van de legendarische albums ‘Altars of Madness’ (1989), ‘Blessed Are The Sick’ (1991) en ‘Covenant’ (1993). Fuck yeah! En dan krijgen jullie ook nog Necrophagia erbij. De band wordt vaak in één adem genoemd met genregenoten als  Possessed en Obituary als één van de grondleggers van deathmetal. Debuutplaat 'Season Of The Dead' is wat ons betreft een ondergewaardeerde deathmetal klassieker. Gore forever!

Maar dan zijn we er nog lang niet. Er komen namelijk nog vier supports mee. Ja, in theorie is Helsótt een folkmetalband, maar in de praktijk legt er geen enkele band in dat genre zoveel death daaraan ten grondslag. De Profundis laatste album ‘Kingdom Of The Blind’ laat razendtechnische deathmetal horen met een melodisch en soms zelfs jazzy randje.

Het Britse The Heretic Order mengt traditionele heavy metal met death tot een groovend goedje. De Nederlandse deathmetal band Dauthuz heeft (ex-)leden van onder andere Eternal Solstice, Dissect, Disavowed en Consolation in de gelederen en maakt deze erg fijne package compleet. Zaterdagavondje full-on deathmetal. Geen enkele reden om vanavond op de bank te blijven zitten!

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en