Converge
Toon menu
za 26 aug '17

Converge

+ GOLD + Supergenius

Voorverkoop start: vr 12 mei '17 10:00u

Het waren magische shows. Converge, de legendarische hardcore band die bekend werd door hun snijdende en unieke mengsel van metal en hardcore, speelde op Roadburn 2016 twee fenomenale sets. De ene dag speelde ze de ‘rustigere’ nummers (neem dat maar met een korreltje zout), met hulp van leden van Cave In, Neurosis en mrs. Chelsea Wolfe. De andere set speelde ze eenmalig het ongeëvenaarde album ‘Jane Doe’ integraal.

Het was een eer dat zo'n invloedrijke band onze zaal uitkoos om dit te doen. De integrale uitvoering van ‘Jane Doe’ (hieronder in zijn geheel te bekijken) is nu uitgebracht onder de naam ‘Jane Live’. Daarnaast gaan er ook verhalen dat dit jaar het negende album gaat verschijnen. En naast zij-projecten (Wear Your Wounds, Mutoid Man), een eigen label (Deathwish), productiewerk (gitarist Kurt Ballou) en schilderijen (frontman Jacob Bannon) óók nog tijd vinden voor een korte Europese tour. Logisch dat dit de enige show in Nederland is.

Wij bij GOLD nog steeds denkt aan 70’s rock, is niet helemaal bij de les geweest. De band met ex-The Devil’s Blood leden is qua sound steeds meer opgeschoven tot een inktzwarte hybride van post-punk, doomrock, shoegaze en psych. Supergenius komt uit de Church Of Ra clan en bestaat uit leden van Oathbreaker, Rise And Fall, Wiegedood en Beecher. De band lijkt een ode aan de hoogtijdagen van de échte emo. Denk: Rites of Spring, Mineral en The Dismemberment Plan. En misschien zelfs wat Fugazi. 

_____
Goedkoop naar dit event reizen? Dan raden we je aan gebruik te maken van het NS evenementenretour. Een dagkaart geldig voor twee personen op vrijdag, zaterdag of zondag vanaf 11 uur. Voor alle details klik je op onderstaande banner. 


Was jij er bij?
+ Ben de eerste en