Marduk
Toon menu
za 26 mei '18

Marduk

+ Ragnarok + Unlight + Azziard

Voorverkoop start: za 3 mrt '18 10:00u

Voor het eerst sinds 2010 keert Panzer Division Marduk weer terug naar 013! Marduk stond begin jaren 90 aan de basis van de Zweedse blackmetal (samen met bands als Nifelheim en Dissection) en trok dus ook als een wervelwind over de wereld toen de blackmetalgolf midden jaren 90 over de wereld trok. De band maakte geweldige albums zoals ‘Those Of The Unlight’ (1993) en ‘Opus Nocturne’ (1994), maar is verre van sleets aan het raken. Sterker nog, wat ons betreft is Marduk sinds ‘Rom 5:12’ (2007) bezig met een winning streak. ‘Wormwood’, ‘Serpent Sermon’ en de laatste worp ‘Frontschwein’ zijn geweldige platen. Dit jaar verschijnt de opvolger, die ze vanavond zullen presenteren.

Mogen we hier een lans breken voor de meest underrated blackmetal band? Ragnarok brengt al sinds 1994 aan de lopende band prima blackmetal albums uit, maar zijn nooit de diepe underground ontgroeit. Dat de band in die tijd 5 zangers versleet (waaronder Taake’s Hoest) helpt vast niet mee, maar Ragnarok verdient wat ons betreft meer eer. En of die 2 bands nog niet genoeg zijn, komen er nog 2 bands bij met het Duitse Unlight en het Franse Azziard erbij! 

STATEMENT OMTRENT INFERNAL WAR:
Wij werden gisteren (24 mei) geïnformeerd over enkele uitlatingen van de band Infernal War die op zaterdag 26 mei zou optreden in onze zaal. Wij zijn ons er terdege van bewust dat in de extreme muziekstromingen vaak provocerende meningen en beeltenissen zijn te horen en zien en wij willen dit ook niet uit de weg gaan. Maar in dit specifieke geval zitten er ook uitspraken bij waar wij als 013 niet achter kunnen staan. Gezien deze voor ons nieuwe informatie zien we ons genoodzaakt om het optreden van Infernal War te cancellen. De shows van Marduk, Ragnarok, Unlight en Azziard gaan wel gewoon door.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en