013 logo
Betty Wright
Betty Wright

Betty Wright

  • Jared Grant

We zijn ontzettend trots en vereerd dat we vandaag één van de grande dames van de soul naar 013 mogen halen. Betty Wright is geboren voor de muziek. Ze begon in een gospelkoor toen ze drie was. Met haar 13 bracht ze haar eerste plaat uit en nog voor ze 18 werd had ze haar eerste gouden plaat voor Clean Up Woman. Ze werd (en wordt nog steeds) gezien als de “Queen of the Miami Sound”: Soul met lekker veel Caribische funk erin. Gedanst zal er worden!

Door haar grensverleggende werk gedurende haar carrière is Wright uitgegroeid tot één van de meest gerespecteerde namen in de soul. Maar ze is verre van een diva: Betty heeft er keihard voor gewerkt. Ze had een eigen label (Mrs. B Records) en ze was mentor voor artiesten als Joss Stone en Gloria Estefan. Ze werkte samen met The Roots, Snoop Dogg, Stevie Wonder en Marvin Gaye. Dat ze wordt gesampled door de grote sterren van nu, zoals Beyoncé, DJ Khaled en Chance The Rapper, zegt wat dat betreft genoeg. Deze vrouw ís muziekgeschiedenis! Gaat dat zien!

 Voormalig halve finalist van The Voice Of Holland Jared Grant opent. Wie meteen met de ogen rolt bij het horen van een TV-programma: hij won ook de publieksprijs bij de Music Matters Awards (en werd 3e bij de jury), zong met Eliza Doolittle en Léon Ware, en zijn single 'You' was (en is) veel te horen op Sublime. Groot talent van eigen bodem!

Let op: Deze show vindt plaats tijdens De Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux. Aan de ene kant natuurlijk leuk (kom lekker op tijd naar Tilburg!), aan de andere kant zijn er wat aanpassingen als je met de auto komt. De parkeergarages Tivoli-013 (1 min lopen naar 013), Pieter Vreedeplein (5 min lopen naar 013) en Schouwburg (7-10 min lopen naar 013) zijn nog steeds 24 uur per dag bereikbaar, maar deze kunnen wel vol zijn. Klik hier voor meer informatie omtrent vervoer naar Tilburg.

  • Entree
    • € 34,40
    Incl. servicekosten
  • Datum wo 24 jul '19
  • Zaal Main
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.