Tower of Power
Toon menu
zo 23 nov '14

Radio 6 Soul & Jazz Presents: An evening with

Tower of Power

+ Jazz Junkies

Voorverkoop start: za 8 feb '14 10:00u

Heeft Tower Of Power nog wel een introductie nodig? Dit soul- en funkinstituut treedt al 45 jaar op, maar doet dat nog altijd met een tomeloze inzet en vurige passie die z’n weerga niet kent. Opgericht eind jaren zestig door bandleider en tenorsaxofonist Emilio Castillo zet Tower Of Power zich al snel op de kaart middels gedreven optredens en een werkelijk fantastische blazerssectie. Er wordt dan ook regelmatig een beroep gedaan op de diensten van deze uitstekende liveband. En ook zeker niet door de minsten. O.a. Little Feat, Santana, Elton John en Rod Stewart maken gebruik van de muzikale diensten van Tower Of Power. Zelf maakt de band vooral in de jaren zeventig een aantal ijzersterke albums. Tijdens de huidige Hipper Than Hip-wereldtournee combineert de groep volgens Castillo "de opwinding van een James Brown-concert, de muzikaliteit van Duke Ellington en Count Basie met 45 jaar aan live-ervaring!" Dat kan maar één ding betekenen: vette soul, nog altijd met een capital S!

Jazz Junkies draait swingende Nu-Jazz en moddervette funk. Ze staan wekelijks op de Blue Note Clubsessions in Eindhoven en zijn vaste gast in Paradox bij de jaarlijkse VJazz avonden. Bij jazzfestivals zijn ze veel gevraagd als afsluiter omdat ze er altijd een swingend feestje van weten te maken. Nu ook in 013 na afloop van het concert in de foyer. Ze verzorgen tevens de afterparty in de foyer voor mensen die willen blijven dansen na de show van Tower of Power.

LET OP: In de Uitloper is tot onze spijt een onjuiste ticketprijs van €10,- gepubliceerd voor de show van Tower of Power. De enige juiste ticketprijs is €33,50 excl. servicekosten.