013 logo
Trentemøller
Trentemøller

Trentemøller

De Deense elektronische muziekproducer en muzikant Trentemøller is een van de leidende figuren in de elektronische muziek. Met innovatieve productietechnieken combineert hij moeiteloos genres als elektronica, post-punk en shoegaze, met vaak stemmige sferen en beklemmende melodieën. Hij bracht verschillende albums uit, waaronder ‘The Last Resort’, ‘Into the Great Wide Yonder’ en ‘Fixion’ en komt nu langs 013 voor een presentatie van zijn nieuwe album ‘Memoria’. Het album is speciaal bedoeld om op de live podia gepresenteerd te worden.

Trentemøller wordt op het podium vergezeld door een geheel nieuwe band bestaande uit vier zorgvuldig geselecteerde muzikanten, waaronder de IJslandse soloartieste Disa (zang en gitaar), die precies de etherische stem bezit om de spookachtige vocale melodieën te vertolken. Silas Tinglef (drums) bracht muziek uit als 2nd Blood, waarvan de debuut-EP geproduceerd en gemixt is door Trentemøller. Brian Batz (gitaar) is de man achter dream pop/shoegaze band Sleep Party People en Jacob Haubjerg (bas) speelt al lange tijd met bands als Sleep Party People en Savage Rose. Ook brengt hij muziek uit met zijn indie pop/post punk project Luster.

De support van deze avond wordt verzorgd door de psychedelische dreamgaze band bed. Deze Rotterdamse groep maakt melancholische nummers die doen denken aan bands als Slowdive en Beach House.

  • Entree
    • € 30,30
    Incl. servicekosten
  • Datum wo 06 sep '23
  • Zaal Next
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.