013 logo
25 jaar 013
25 jaar 013

25 jaar 013

And the beat goes on
  • De Staat
  • Sef
  • Coloray (live)
  • Nusantara Beat
  • Penny Roox

013 bestaat 25 jaar... and the beat goes on! Onder dat motto vieren we ons 25-jarig bestaan met een spetterend feest op maandag 13 november. Het begon allemaal op 13 november 1998; Tilburg telde 185.000 inwoners, er was nog geen echt groot poppodium in het land, dus MuziekKantenWinkel, BatCave en Noorderligt sloegen de handen ineen voor een bijzonder project. Het eigenzinnige gebouw met de duizenden cd's op de gevel opende haar deuren in hartje Tilburg. Vanavond vieren we 25 jaar liefde voor livemuziek en uiteraard is iedereen van harte welkom tijdens deze feestelijke maandagavond. Voor een symbolisch bedrag van €13,25 kun je een avond lang terecht voor uiteenlopende acts van Nederlandse bodem, van keiharde rock tot opzwepende elektronica! Kom vast in de stemming met onze Spotify playlist.

Headliner van deze avond is De Staat, een van Nederlands bekendste rockbands die graag flirt met van alles en nog wat, van stonerrock tot electropop en dance-punk, maar altijd op hun eigen manier. Met hun spectaculaire viral video ‘Witch Doctor’ en als supportact van Muse, Biffy Clyro en de Rolling Stones blijft de Nederlandse band De Staat vrolijk oncategoriseerbaar.

De Marokkaans-Nederlandse rapper Sef brak in 2006 door met de nummers 'Me Nikes' met The Opposites en later met 'Stuk' met The Partysquad, Dio en Sjaak. Hij is ook lid van de rapgroep Flinke Namen. Inmiddels is zijn indrukwekkende hiphip repertoire aangevuld met prachtig eigen materiaal, dat hij ten gehore brengt op plekken als Koninklijk Theater Carré tot Wildeburg.

Coloray, trots van Tilburg, brengt een mix van met stof bedekte cassettebandjes uit de jaren tachtig en hedendaags sounddesign. Zijn opzwepende geluid breidt zich uit naar ambient, EBM, techno, house en disco, versterkt door krachtige lyrics die de hedendaagse consumptiemaatschappij aan de kaak stellen. Verwacht een dansvloervernietigende live-set die je lijf doet zweten!

Met groovende gitaren en psychedelische beats brengt Nusantara Beat een modern eerbetoon aan de Indonesische roots en cultuur. Waar Altin Gün of Khruangbin de Turkse folk en Thaise funk met speelse accenten nieuw leven inblazen, doet Nusantara Beat dat binnen de Indonesische muziek.

Zangeres en kersvers Music Hub-talent Penny Roox zorgt voor een eindeloze sad girl summer. Haar melancholische popliedjes klinken als liefdesverdriet op een zomernacht, waar haar grootse stem je troost is. Zwijmel maar weg!

  • Entree
    • € 13,25
    Incl. servicekosten
  • Datum ma 13 nov '23
  • Zaal Main
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.