013 logo
Lijpe
Lijpe

Lijpe

Abdel Achahbar, bekend als Lijpe, is een van de meest legendarische Nederlandse rappers sinds zijn opkomst in 2015. Zijn muzikale reis begon als tiener met het maken van rapvideo's als een uitlaatklep voor het harde straatleven in Maarssen, vlakbij Utrecht. Oorspronkelijk bekend als "Lijpe Mocro," bracht hij krachtige songs zoals 'Waar Ik Morgen Ben' en 'Ogen In Je Rug' uit, waarin zijn zelfverzekerde stem en emotionele teksten opvielen.

In 2015 sloot Lijpe zich aan bij het hiphopcollectief New Wave, ontstaan tijdens een schrijverskamp van Top Notch. Binnen tien dagen produceerden ze een baanbrekend album, dat het meest gestreamde album van 2015 werd. Lijpe's bijdragen, zoals 'Veranderd', 'Dikke Gun', 'Kan Er Niet Omheen', en de platina track 'Vallen In De Club', maakten hem een sleutelfiguur in de Nederlandse hiphopscene.

Na het succes met New Wave volgde zijn debuutalbum 'Levensles' in 2015, wat hem optredens op grote festivals opleverde. Zijn volgende albums, 'Jackpot' en 'Andere Leven', behaalden gouden statussen, en in 2018 domineerde hij de Album Top 100 met vijf albums, een primeur voor een Nederlandse artiest. In 2021 ontving hij een Edison nominatie en bracht twee succesvolle albums uit: 'Verzegeld' en 'Selfmade', die internationaal debuteerde op de Spotify Charts.

Lijpe's consistentie kenmerkt zijn carrière. Na het winnen van een Edison Pop Award in 2022 voor 'HipHop', vierde hij zijn 29e verjaardag met een uitverkochte show. Zijn elfde studioalbum 'LIJPE' behaalde opnieuw een nummer 1 positie, en zijn inspirerende rapteksten, bescheidenheid en sterke werkethiek maken hem een voorbeeld in de Nederlandse hiphopwereld. Zijn succes is opmerkelijk, gezien het feit dat zijn muziek beperkt wordt afgespeeld op radiostations, maar miljoenen views en streams genereert op platforms als YouTube en Spotify, waarbij hij een ongekende loyaliteit en steun van zijn fans geniet. Lijpe blijft trouw aan zijn authentieke hiphopstijl, en zijn impact op de Nederlandse muziekscene blijft indrukwekkend.

Lees hier het artikel van hiphopinjesmoel over vijf tracks die Lijpe niet mag vergeten op zijn setlist te zetten

 • Entree
  • € 33,30
   Regular
  • € 110,-
   Meet & Greet
  Incl. servicekosten
 • Datum zo 18 feb '24
 • Zaal Main
Tijden
 • Zaal open
 • Aanvang
 • Einde
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.