013 logo
FAQ ticketverkoop Kensington

De kaartverkoop voor Kensington is op naam. Hier leggen we uit wat dat precies inhoudt.

Waarom zijn de tickets op naam?
Op verzoek van het management van de artiest kunnen tickets uitsluitend op naam verkocht worden. De artiest en 013 willen hiermee ongewenste tussenhandel voorkomen. 

Waar kan ik tickets op naam kopen?
Tickets kunnen alleen gekocht worden via ticketmaster.nl.

Hoe werkt het?
De ticketkoper vult zijn voor- en achternaam in. Deze naam komt op alle tickets te staan die hij koopt. Bij de ingang moet de ticketkoper zich identificeren. De anderen met een ticket waarop de naam van de ticketkoper staat kunnen alleen tegelijkertijd binnen komen met de ticketkoper. Zij kunnen dus niet later binnen komen als de ticketkoper al binnen is, tenzij ze een uitgeprinte kopie van het ID-bewijs van de koper kunnen laten zien.

Kan ik de naam op een ticket laten wijzigen?
Nee, dat is niet mogelijk. 

Moet ik mijn roepnaam invullen of de naam zoals vermeld op mijn legitimatie?
Vul de naam in zoals deze op je legitimatie staat (paspoort, ID-kaart of rijbewijs). Dit wordt namelijk aan de ingang gecontroleerd.

Moet ik mijn legitimatie meenemen naar het concert?
De koper van de tickets moet zich aan de deur kunnen identificeren met een paspoort, rijbewijs of ID-kaart. Zonder geldige identificatie wordt geen toegang verstrekt. De anderen hoeven zich in principe niet te identificeren, al is er wel een wettelijke identificatieplicht in Nederland. Is de koper verhinderd, dan voldoet een uitgeprinte kopie van diens ID-bewijs ook.

Kunnen de koper en een houder van één van de overige tickets los van elkaar naar het concert?
Dit kan alleen als de houder een uitgeprinte kopie van het ID-bewijs van de koper voor kan leggen. Zo niet, dan kan de houder enkel tegelijkertijd met de ticketkoper naar binnen.

Van hoe laat tot hoe laat kunnen we ons melden bij de deur?
Kijk voor de actuele deuropeningstijden altijd even op 013.nl. Vanaf openingstijd maakt het niet uit wanneer je komt, zolang alle tickethouders maar tegelijkertijd naar binnen gaan met de ticketkoper en de ticketkoper zich aan de deur kan identificeren, of als de tickethouders een uitgeprinte kopie van diens ID-bewijs kunnen laten zien.

Kan ik tickets kopen voor iemand anders, bijvoorbeeld als cadeau?
Ja, dat kan. De persoon moet dan dus wel tegelijkertijd met jou als ticketkoper naar binnen, of deze persoon moet een uitgeprinte kopie van jouw ID-bewijs voor kunnen leggen.

Kan ik tickets van iemand overnemen via TicketSwap?
Dit kan uitsluitend als je tegelijkertijd met de ticketkoper (wiens naam op het ticket staat) naar binnen gaat of als je een uitgeprinte kopie van het ID-bewijs voor kan leggen. 

Ik heb een spelfout in mijn naam gemaakt, kan ik dit aanpassen?
Als je als ticketkoper een spelfout in je naam hebt gemaakt, neem dan even contact op via [email protected].