013 logo
Vrijwilligen op Roadburn

Welkom Roadburn vrijwilliger! Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je in te schrijven voor Roadburn. Inschrijven kan via deze link: https://013poppodium.typeform.com/to/XXwQnJ  

In dit filmpje vind je meer informatie over wat Roadburn is. Daaronder staat alle uitleg bij de verschillende functies.

Muntenkassa:
FUNCTIE: Als medewerker bij de muntenkassa verkoop je de consumptiemunten aan de bezoeker. Je bent verantwoordelijk voor jouw kassa en zorgt dat alles correct verloopt. Je bent gastgericht, vriendelijk ,en je werkt zorgvuldig en vlot.

WERKZAAMHEDEN: Bij de muntenkassa verkoop je de munten aan de bezoeker. Je neemt het geld in ontvangst en zorgt dat de bezoeker het juiste aantal munten krijgt. Je zorgt dat je kassa van tevoren en achteraf juist geteld is en dat de bijbehorende formulieren ingevuld worden. Als medewerker van de muntenkassa werk je nauw samen met de afdeling Financiën. Wanneer er vragen zijn kun je bij hen terecht en problemen met de kassa meld je ook bij hen. Alle zaken die te maken hebben met veiligheid kun je direct melden bij security. Als muntenkassa medewerker leg je ook verantwoording af bij de Floor Manager wanneer dat nodig is.

PROFIEL: Je staat graag in contact met de bezoekers en je bent in staat ze vriendelijk te helpen. Je werkt nauwkeurig en goed samen met je collega’s in de muntenkassa. Je bent proactief en betrokken bij het festival en je bent gemotiveerd om de bezoekers de beste festivalbeleving te bieden. Aangezien er meer dan  60 nationaliteiten vertegenwoordigd zijn schakel je natuurlijk makkelijk over op de Engelse taal.

Crewcatering:
FUNCTIE: Bij de Crewcatering ben je het gezicht van het festival backstage. De eetruimte is de plek waar vaste crew en bands samenkomen om te eten.

WERKZAAMHEDEN: De hele dag door zorg jij met je collega’s voor het eten van de mensen die backstage rondlopen. Daarnaast zorg je ervoor dat de ruimte op orde is en er genoeg koffie en thee staat. Aan het einde van de dienst zorgen jullie er samen voor dat de keuken en tafels schoon zijn voor de volgende dag.

PROFIEL: Als Crewcatering ben je  gastgericht, vriendelijk en vind je het leuk om in contact te staan met de medewerkers en bands van Roadburn. Je bent proactief en bent gemotiveerd om te werken in de keuken. Daarnaast ben je stressbestendig, waardoor je ook de drukke momenten soepel laat verlopen, en beheers je natuurlijk de Engelse taal. 

Crew incheck:
FUNCTIE: Jij zorgt ervoor dat de gasten en bezoekers optimaal van het festival kunnen genieten en het hun aan geen informatie te kort komt.  Als medewerker ben je een informatiebron voor de bezoekers en voorziet onze gasten van het juiste ticket en/of bandje.

WERKZAAMHEDEN: Bij de crew incheck help je de Festival Crew bij het beantwoorden van de vragen of oplossen van problemen. Je bent attent op de wensen van de Festival Crew en lost problemen op.

PROFIEL: Je bent gastgericht en voorziet hen met informatie, je bent vriendelijk, en kan goed met verschillende bezoekers en collega’s samenwerken. Je beschikt over communicatieve en sociale vaardigheden. Voor deze functie is het belangrijk dat je stressbestendig bent en initiatief toont.

Guestlist & Info:
FUNCTIE: Jij zorgt ervoor dat de gasten en bezoekers optimaal van het festival kunnen genieten en het hun aan geen informatie te kort komt.  Als medewerker ben je een informatiebron voor de bezoekers en voorziet onze gasten van het juiste ticket en/of bandje. Je heet ze welkom op het festival, wijst hun de weg (naar de muntenautomaten, toiletten, mindervalide toiletten, de bars etc.) en zorg je ervoor dat alle vragen van de bezoekers beantwoord worden. 

WERKZAAMHEDEN: Als info-medewerker help je de festivalbezoekers bij het beantwoorden van de vragen of oplossen van problemen. Je bent attent op de wensen van de bezoekers en handelt klachten af.

PROFIEL: Je bent gastgericht en voorziet gasten en bezoekers van de juiste informatie, je bent vriendelijk, en kan goed met verschillende collega’s samenwerken. Je beschikt over communicatieve en sociale vaardigheden. Voor deze functie is het belangrijk dat je ook de Engelse taal goed beheerst.

Horeca/bar:
FUNCTIE: Als barmedewerker van Roadburn voorzie jij de bezoeker van drank. Je tapt het bier, schenkt frisdrank in of verkoopt de drank aan de bezoeker. Je voert een van deze taken op een gastgerichte manier uit en je helpt bezoekers met eventuele andere vragen over het festival. Je werkt schoon, snel en jouw gemotiveerde uitstraling zorgt voor een nog betere festivalbeleving van de bezoeker.

WERKZAAMHEDEN: Binnen de Roadburn bars zijn er verschillende werkzaamheden. Jouw rol wordt bepaald door het barhoofd.  Als horecamedewerker ben je, samen met het barhoofd, verantwoordelijk voor de kwaliteit van het bier. Je bewaakt, samen met het barhoofd, de kwaliteit van de dranken die verkocht worden. Op Roadburn werken we met een muntensysteem. Jij zorgt ervoor dat de bezoeker de juiste drankjes krijgt in ruil voor munten en dat iedereen snel en vriendelijk geholpen wordt. Jij checkt de bezoekers ook op een 18+ bandje wanneer er alcohol besteld wordt. Je barhoofd geeft aan wat je functie is en is je aanspreekpunt bij eventuele problemen. Ook met vragen kun je bij je barhoofd terecht, zodat jouw dienst zo soepel mogelijk verloopt.

PROFIEL: Jij zorgt voor de bezoekers en je werkplek. Je werkt vriendelijk en vlot, en houdt je werkplaats schoon. Je bent in staat om met veel verschillende bezoekers en collega’s samen te werken. Je bent stressbestendig, representatief en betrokken bij het festival en gemotiveerd om de bezoeker de beste festivalervaring te bieden.

Polsbandjesteam:
FUNCTIE: Als entree medewerker van Roadburn ben je het eerste gezicht van het festival. Je scant de tickets, voorziet de bezoeker van hun festivalbandje (let goed op of je de bezoeker een 3-dagen, 4-dagen of dagbandje geeft) en checkt of de bezoeker ouder is dan 18 jaar dan kan je hem ook gelijk voorzien van een 18+ bandje. Als entree medewerker zal je een van deze taken uitvoeren. Je doet dit op een vlotte, vriendelijke en gastgerichte wijze, zodat de bezoeker zich meteen welkom voelt wanneer hij of zij het festivalterrein betreedt.

WERKZAAMHEDEN: Binnen de entree crew van Roadburn zijn er verschillende rollen die je aan kan nemen. Jouw rol wordt bepaald door de coördinator van jouw team.

  • Tickets scannen: Als kaartcontroleur scan jij de tickets van de bezoekers en neem je ze in. Je controleert of de tickets geldig zijn voor Roadburn 2020. Jij bent degene die de tickets scant en werkt samen met het team van Ticketmaster of de coördinator in het geval van een probleem.
  • Bandjes: Wanneer het ticket van de bezoeker gescand is door je collega, voorzie jij de bezoeker van het bandje. Dit kan een 3 dag, 4 dag of dag bandje zijn. Jij zorgt ervoor dat de bezoeker het bandje goed om heeft en dat hij of zij zich welkom voelt op het festival. Wanneer er een probleem ontstaat met een bezoeker, los je dit niet zelf op en meld je dit altijd bij je coördinator.
  • Programmaboekjes: Zolang de voorraad strekt zijn er programmaboekjes, zorg ervoor dat iedereen er 1 ontvangt en voorkom dat we de eerste uren al door de voorraad heen zijn.

PROFIEL: In het polsbandjesteam ben je gastgericht en representatief voor het festival. Je vindt het leuk om met de bezoekers in contact te staan en bent vriendelijk, zodat zij zich meteen welkom voelen op het festival. Je bent proactief en bent gemotiveerd om te werken op Roadburn en doet er alles aan om de bezoeker de beste beleving te bieden. Als entree medewerker is het van belang dat je stressbestendig bent, zodat ook bij drukte de rij soepel door blijft lopen.