013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Blaudzun is klaar voor de Jupiler Zaal

Blaudzun is klaar voor de Jupiler Zaal

06 mei 2014

Hij is de populairste Nederlandse indie-artiest van het moment en op 18 december staat hij op het grootste podium van 013: Blaudzun. De singer-songwriter geniet momenteel gigantische successen in binnen- en buitenland. Zijn laatste album ‘Promises Of No Man’s Land’ verscheen in maart en is overladen met positieve recensies. Tickets kosten € 22,50 (excl. servicekosten) en de voorverkoop is per direct gestart.

Met zijn fraaie, goed gearrangeerde nummers roept hij herinneringen op aan Arcade Fire en Jeff Buckley, maar Blaudzun weet aan zijn muziek een eigen pakkende draai mee te geven die goed resoneert bij het Nederlands publiek. Zijn eerste titelloze album uit 2008 laat al voorzichtig de schoonheid van ’s mans rijke, sfeervolle geluid horen. Via ‘Heavy Flowers’ (2012) breekt hij door; optredens in televisieprogramma’s, plekken op de grote festivals, warme aandacht in het buitenland; Johannes Sigmond pakt zijn kansen om te laten zien waartoe Blaudzun allemaal in staat is.

Ondertussen heeft hij met ‘Promises Of No Man’s Land’ zijn vierde album gemaakt. “Ik was op zoek naar een venijniger geluid; bozer in plaats van brozer”, aldus Sigmond. Met gepaste bombast en een dynamische sound is hij daarin geslaagd. Niet alleen hijzelf vindt dat. Ook de pers en het publiek zijn zeer te spreken over deze nieuwe langspeler. De plaat komt op de eerste plek binnen in de albumcharts en de eerste shows van zijn tournee zijn dan ook al snel uitverkocht.

Een snelle blik in Blaudzun’s agenda laat voor de komende maanden een veelvoud aan optredens zien. In het buitenland en op vele zomerfestivals. Gelukkig staat hij later dit jaar weer in de Nederlandse popzalen waaronder natuurlijk 013. Zijn vorige uitverkochte show bij ons vond plaats in de Kleine Zaal, maar inmiddels is het wel duidelijk dat Blaudzun met gemak de Jupiler Zaal aan kan.

Blaudzun
Donderdag 18 december 2014 | aanvang 20:00 | zaal open 19:00
Tickets € 22,50 (excl. service- en transactiekosten) | Jupiler Zaal
Voorverkoop per direct gestart

Nieuwsoverzicht