013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht Laatste info Jus d’Orange

Laatste info Jus d’Orange

26 apr 2017

Na maanden van uitkijken is het morgen eindelijk zover: Koningsdag 2017. Met de komst van de Koninklijke familie naar Tilburg belooft het een bijzondere gebeurtenis te worden voor de hele stad. Begin maart mochten we Jus d’Orange aankondigen: met drie buitenpodia (hiphop/house/tropical) en meer dan 20 frisse acts, het meest sappige Koningsfestival in town. Om goed voorbereid naar Jus d’Orange te komen lees je hieronder de belangrijkste informatie. Entree is gratis.

Tijden
Het festival start stipt om 14:00 uur met Dokter Moon op de Boxoffice Stage, Ben Penn in het Loading Dock en Pacha Mama Soundsystem op de Window Stage. Hieronder zie je de volledige timetable. 

Cash = King 
Belangrijk om te weten: drinks & food scoor je morgen alleen met CASH. Dat betekent dat morgen 013-munten niet geldig zijn en dat ook met pin betalen niet mogelijk is. Zorg dus dat je genoeg geld op zak hebt! De dichtstbijzijnde pinautomaten vind je op de Heuvelring 88 (ABN AMRO) en Spoorlaan 296 (Rabobank).

Plattegrond
De drie verschillende area’s zijn gesitueerd rondom ons gebouw. Zie hieronder waar je voor welk podium moet zijn. Klik hier voor groot formaat.

Laatste info Jus d’Orange

Vervoer
Tijdens Koningsdag zijn tussen 06:00u en 14:00u bepaalde zones in de binnenstad afgesloten voor voertuigen (incl. fietsen). We raden dan ook af met de auto richting het festival te komen. Je kunt 013 voor 14:00 wel te voet of per fiets bereiken via de Tivolistraat. Na 14 uur zijn er geen beperkingen meer. 

  • Trein
    De NS hanteert net als elk jaar een aparte Oranjedienstregeling. De meeste treinen vertrekken op de normale tijden, maar de NS adviseert van tevoren toch de planner te checken. Rond 11.00 uur is er wellicht wat oponthoud op station Tilburg, omdat de koninklijke familie dan per eigen blauwe trein arriveert.
  • Fiets
    Woon je in de buurt en kom je met de fiets naar de stad? Dan kun je je fiets het best parkeren in een van de gratis fietsenstallingen. Om snel bij 013 te zijn kun je het beste kiezen voor de stalling op het Pieter Vreedeplein (geopend van 07:30 tot 22:00 uur) of de Interpolis (geopend van 18:00 tot 06:00 uur)

Weersverwachting
Tot slot: met een temperatuur van rond de 11 graden lijkt ons een NL-elftal shirt of enkel een oranje jurkje morgen wat aan de koude kant. Hoewel er ook wat regen wordt verwacht, komt de zon gelukkig ook regelmatig door. Bovendien sta je in ons Loadingdock droog en zijn er achter de verschillende barren gratis poncho’s verkrijgbaar. No need to stress!

Wil je meer informatie over de drie podia en de verschillende artiesten? Kijk dan hier of luister je alvast in met deze Spotify-lijst

Nieuwsoverzicht