Beans & Fatback
Toon menu
vr 4 apr '14

Beans & Fatback

+ Giant Tiger Hooch + DJ's: Southern Daredevils

Voorverkoop start: za 15 feb '14 10:00u

Nadat hun nummers gedraaid werden in series zoals Suits en Graceland én de Nederlandse film Soof, hebben de mannen van Beans And Fatback ditmaal succes met hun nieuwe single ‘Come And Get It’. Deze is namelijk te horen in de Amerikaanse hit serie Shameless. De single is afkomstig van de plaat ‘With Skin Attached’. Op dit nieuwe werk verschuift het geluid van de band van een swingende mix tussen country, blues en soul (debuut ‘Beans & Fatback’ uit 2009), naar heerlijke 50’s bluesrock. 

Er valt duidelijk te horen dat de band, net zoals bijvoorbeeld The Black Keys en Jack White, inspiratie haalt bij oude bands en artiesten als Link Wray, The Seeds, The Cramps en Bo Diddly, maar dan wel anno 2014! De nieuwe plaat heeft al veel goede recensies ontvangen. De Volkskrant bekroonde het albums zelfs met vijf sterren: “Onverbiddelijke rock 'n' roll op z'n alleropwindendst.” We kunnen het zelf niet beter verwoorden. Fingerlickin’ good! 

Een ongecontroleerde mix van indiepop en rock, met korte, rauwe, gitaarriffs die regelmatig stevig tegen de blues aangeschurkt, dat is Giant Tiger Hooch. Een Amsterdams R&B orkest dat Beans & Fatback komt versterken in 013. Ralf Collaris en Andre de Kleij a.k.a. Southern Daredevils draaien deze avond met een scala aan 'roots'platen aan elkaar.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en