013 logo
Definitie van Dopeheid

Definitie van Dopeheid

  • Fakkelteit Groep
  • Fresku
  • Blaxtar
  • Cartes en Kleine Jay
  • VSOP
  • Dead Homiez
  • Pariaz
  • Rottz
  • Dret & Krulle
  • Hof Van Jaeden
  • Zware Jongens

Gikkels + De Kamer + FATA + Van Kwaad Tot Erger + Boef en de Gelogeerde Aap + Zoiezo + Mutiara TEC + Rosa Ana + Fotosynthese + Mid Kade + Surya + Timmietex + Vieira + Dion Mase + Pharao + D-Lipps + Scherpzinnig + Grote boze neger + De Dichter + Onderons + Xterne ruis + Killian + Hinderlaag + Blocq Van Kuffeler + Braz + Spitbull + Zwarte Lijst + Polski + Tastic

+ Open Mic en DJ's: Dns & Edz / Host: Lentini

De jaarlijkse hoogmis van de beste Nederhop dat ons land te bieden heeft komt er weer aan. met, zoals altijd, een line-up om je vingers bij af te likken! We hebben het over Definitie van Dopeheid natuurlijk!

De absolute headliner van deze editie van Definitie van Dopeheid is de Fakkelteitgroep. De groep bestaat uit leden van de legendarische hiphopformatie Opgezwolle met allerlei labelgenoten van Top Notch, zoals Typhoon, James ART en Zo Moelijk. Begin dit jaar brachten zij hun eerste mixtape uit onder de naam Volume 1. Inmiddels is de groep nog verder uitgebreid en is Volume 2 net uit. Deze is nu te luisteren op de Luisterpaal van 3VOOR12.

Hiphop zit in het bloed van de in Amsterdam geboren rapper Spitbull. In Zaandam waar hij zijn jeugd doorbrengt, krijgt hij op een dag een tape van “Gangstar”. Spit luistert en wordt direct gegrepen door de muziek en emcee kwaliteiten. Dit betekent het begin van een hiphop obsessie en lifestyle. Spit eet, drinkt en slaapt hiphop, waardoor zijn schoolprestaties in het gedrang komen en hij op 15-jarige leeftijd de schoolbanken verlaat. Door op 17-jarige leeftijd naar Rotterdam te verhuizen, komen de rap skills van Spit op een hoger niveau. Spit raakt meer gefocust, wordt serieuzer in het maken van muziek en komt in contact met producer en beatmaker P-Flows, met wie hij al direct een goeie, muzikale klik heeft. Ondertussen bouwt Spit gestaag door aan een goede performance, waarbij hij wordt bijgestaan door zijn partner in crime "Dj-Timbo". Hij levert de breaks en scratches waardoor de entertainment hoog is. Spit treed op voor kleinere zalen en heeft verschillende voorprogramma’s in de randsteden verzorgt. Bij iedere performance wordt duidelijker dat Spit met zijn energieke, betekenisvolle teksten en drijfveer voor muziek tot de “top of the game” gaat behoren.

Op 31 maart werd in Tuschinski het eerste Live Hip Hop Concert gegeven ter introductie van zijn nieuwste album. Blaxtar heeft al twee eerdere albums uitgebracht onder Raen Music en wordt beschouwd als rolmodel in de Hip Hop scene. Hij heeft een hit met Kyteman's Orchestra (winnaar zilveren award Buma Harpen Gala 2010) getiteld Blow The Whistle On 'Em', geeft masterclasses over Creatief Schrijven, Zelfstandig Ondernemen en Spoken Word Poetry en is de winnaar van de Grote Prijs van Hip Hop en R&B Nederland 2006. Blaxtar is een all-round artiest en zal u zonder twijfel een onvergetelijke ervaring bieden. Verwacht acoustische verrassingen aangezien diverse locaties zich uitstekend uitlenen voor Blaxtar's liefde voor en combinatie van Hip Hop en Theater. Momenteel is hij aan het touren met OZMO6:2.

Bijlmer Style, Het hiphop Platform uit Amsterdam Zuidoost, Presenteert in samenwerking met producers duo Killing Skills het nieuwe hiphop Collectief: Pariaz! Pariaz is een hardcore hiphop collectief bestaande uit : Gikkels (‘Doofpot’, ‘Belachelijk’, Vuisten in de lucht’), Dret & Krulle (winnaars GPNL 2009), Kiddo Cee (Top Notch) en M.O & Brakko (winaars GPNL 2008). Naast deze harde kern, vullen MC Fit (Flinke Namen, Top Notch), Don-GG (HBL, Bijlmer Style) en Rex (Rex NUndercover, Samen Sterk) Het Collectief aan

Het eerste wapenfeit van dit collectief was de Bijlmer Style studio sessie bij 101 Barz ( www.101barz.nl), Ondertussen meer dan 1 miljoen keer bekeken. Release van de gelijknamige PARIAZ EP (Prod. Killing Skills) wordt verwacht in december.

Waar een open brief al niet toe kan leiden. De Eindhovense rapper Fresku zet eind 2008 zijn track Kees op internet, en nog voor Kerstmis wordt hij alom gezien als de nieuwe Nederlandse hiphop-belofte. Het nummer, een als brief aan platenbaas Kees de Koning verpakte aanklacht tegen de muziekindustrie, wordt op verschillende hiphopfora jubelend ontvangen en zet de naam Fresku in één klap op de kaart.

Omdat Zwarte Lijst letterlijk is ontstaan uit een lijst van rappers die wegens omstandigheden niet de kans kregen om volledig met muziek bezig te zijn, kwamen ze op de naam 'Zwarte Lijst'. Eenmaal de lijst compleet was, kwam Zwarte Lijst in contact met de label Ganja-inc Productions. Het eerste wat er uit deze samenwerking kwam was een featuring op de track 'Euries' van Yazzer G. Zwarte Lijst werkt momenteel aan hun self-titled debuut EP. De Zwarte Lijst EP geproduceerd door Ganja-inc bevat producties van o.a. Yazzer-G, Moorder E (Tuigcomissie) en Definitief.

Boef En De Gelogeerde Aap maakt een kruising tussen dubstep en hiphop. De twee vrienden besluiten auditie te doen voor de Rockacademie in Tilburg. De Boef wordt aangenomen als producer/dj en de Aap als rapper/mc. Na wat onderling overleg besluiten de heren om zich ieder te storten op één discipline om zo het maximale uit die kunstvorm te kunnen halen. Ondertussen stort Boef zich ook op het draaien van dubstepplaten terwijl de Gelogeerde Aap vrolijk verder sleutelt aan zijn eigen kenmerkende flow. De beats van de Boef kenmerken zich door krachtige pompende baslijnen en innovatieve drumpatronen. De Aap is een echte verhalenverteller en komt met experimentele flows en rijmschema’s. Eind 2009 brengen de heren in eigen beheer het album ‘Vind Ons’ uit wat goed wordt ontvangen door verschillende media. Ze behalen de halve finale van de Grote Prijs van Nederland en worden geselecteerd voor de 3voor12 Popronde. Sticks, die op dat moment als docent werkt op de Rockacademie, is onder de indruk van de twee en brengt ze onder bij de Fakkelteitgroep.

Rosa Ana (RA) heeft een passie voor het lyricale aspect des levens. Haar lyrics zijn als de adem die ze inademt, waarmee ze nieuw leven blaast op haar tracks als ze ze uitademt. Ze beschrijft haar stijl dan ook als eigen: recht uit het hart. Van rappen op straat tot het rappen op verscheidene podia. In 2007 stond Rosa Ana als 1 van de Mighty 8 op het verzamelalbum 'The Mighty 8' op uitnodiging van het Nederlands Pop Instituut en toerde ze door Nederland. RA heeft vanaf 2005 opgetreden in verscheidene media (MTV RAW,The Box,BNN,Ned3,101Barz etc) en is ook actief in het theater (Lafferbooij, Geboeid). Met haar pen als Katana brengt ze Nederland in 2010 Zwaardwerken: een project dat 1 geheel is, bestaande uit 3 EP’s. Terwijl Rosa Ana gaat met de wind die haar gegeven is, kan je haar omschrijven als een van de weinige vrouwelijke rappers die Nederland heeft, maar ook als een poëet, een dichter en bovenal hoe ze zichzelf omschrijft: een schrijver (‘Ik schrijf teksten‘).

Niet Bot of Onzinnig, maar Scherp en Zinnig! Dat zijn de ingrediënten voor de Helmondse formatie bestaande uit Mous, Cryptex en DJ-NA, beter bekend als ScherpZinnig! Samen zijn zij nu ongeveer drie jaar bezig met het maken van muziek en hebben al een hele reeks optredens op hun naam staan. Sinds september 2009 is de groep 'ScherpZinnig' hieruit voortgekomen en zijn zij nu volop bezig met het laten horen wie zij zijn: Scherpzinnig met mespunt geslepen regels!

Opgegroeid met menig Hiphopklassieker als soundtrack voor zijn leven, grijpt deze Kaapverdiaanse Mc nu zelf naar de microfoon. Geïnspireerd door zijn oudere neef (die zelf nooit rapte, maar wel altijd de nieuwste tapes had), kon het niet uit blijven dat Vieira ooit zelf naar de status van MC zou streven. Maar vergis je niet. Vieira is niet alleen maar op zoek naar de roem en de vrouwen, maar is een MC in de traditionele zin van het woord. Hij is de ceremonie meester met zijn harde en heldere stem, flow en inhoud. Combineer dit met zijn voorliefde voor producties die vooral gebaseerd zijn op samples, en je hebt Vieira.“Ik vertel verhalen als een griot, mijn beats zijn rauwe HipHop en als leraar is het niet meer dan logisch dat ik wat te zeggen heb in mijn muziek. Dat is hoe ik HipHop heb leren kennen: als iets dat voor de jeugd was met een positieve boodschap,” aldus de man zelf. Verwacht echter geen KinderenvoorKinderen-taferelen van deze artiest.

Kapthijn, Mitss, Jorzelf, Psicho, Vinni, OverGeers & Dj Stefanovici vormen met zijn zevenen de formatie De Blocq Van Kuffeler. Deze is ontstaan nadat de heren al een aantal jaar samen en afzonderlijk muziek maakten. Een jaartje geleden is het idee ontstaan om met z'n allen een collectief te vormen en zo de krachten te bundelen. Dit heeft geresulteerd in vele optredens, waaronder voorprogramma's van: The Opposites, Bangbros & New School tour. Op het laatste Bevrijdingsfestival stonden de mannen nog op het hoofdpodium in Almere en heeft Kapthijn de 'HSMC' gewonnen, stond hij in de finale van Wanted en heeft hij in de kwartfinale van de Grote Prijs gestaan.De Blocq Van Kuffeler staat bekend om de gevarieerde sounden energieke optredens. Momenteel zijn ze druk bezig met verschillende projecten en zullen ze nog op menig festival verschijnen.

Xterne Ruis staat voor de stoorzender van buitenaf, die met keiharde beats en gecompliceerde raps de nederhop-wereld binnenstormt met een compleet eigen stijl. NIKS geile billenschuddende chickmuziek, NIKS ik heb bakken met geld en ik ben op de hossel muziek, maar een dikke hype, ZO dik dat men zou denken dat het niet van deze planeet is! Eerder stond Xterne Ruis o.a. in het voorprogamma van de Fakkelbrigade, Grote Prijs van Voorne Putten/Rijnmond, de Gooth in Ridderkerk, Club Watt in Rotterdam, Musicon Den Haag, Muziekcafe Helmond en op Dancevalley, waar ze samen met rapcollega Buju Mouse de stage met de grond gelijk maakten. Daarnaast zijn ze standaard te zien op de festivals en feesten van Villa de Heerlijkheid in Hoogvliet. De mijlpaal die zij bereikten was de 2e plaats winnen van de BMP Talentshow finale in Area 51 in Eindhoven.

Na jaren muziek gewoon als een hobby te hebben gezien komt daar op 12 jarige leeftijd verandering in wanneer Gikkels een single deal tekent bij de gebroeders Bolland & Bolland als lid Gikkels heeft op verschillende podia in z'n muzikale loopbaan gestaan o.a. Oxfam novib, Uitmarkt, Kwakoe festival, Tilburg 013, Melkweg. Vervolgens vervolgt Gikkels zijn weg en begint een solo carrière. na enkele single successen komt Gikkels (ft. Kiddo Cee, M.O. en Brakko, Mc Fit, Dret en Krulle) met de Bijlmer Style studio sessie op 101barz, de grootste hiphop website van Nederland. De sessie heeft MILJOEN hits op www.101barz.nl. Daarna liet Gikkels zich van zijn diepgaandere kant zien met de videoclip van de track "DE WERELD DRAAIT". Deze zorgt net als zijn andere singles Belachelijk en Doofpot voor veel controverse bij de media en politiek, maar zet Gikkels tevens op de kaart. Zo leveren zijn Youtube video's standaard meer dan 250.000 views op.

Pharao is een veelzijdige mc met jarenlange ervaring. Begonnen met Engelstalige raps, schakelde hij in 2003 over naar het Nederlands. Zijn neef Yazzer-G (tegenwoordig lid van Immorales) en Nash Murda hadden de groep Disparo opgericht en wilden hem er graag bij hebben. Disparo bracht een single uit en trad op bij verschillende festivals en evenementen, maar werd een jaar later opgeheven door verschillen van mening over de muzikale richting.

Na samenwerkingen met verschillende artiesten besloot Pharao in 2006 als solo-artiest verder te gaan. Hij bracht de mixtapes Son of Ra (2006) en TrackTocht (2008) uit. In 2009 vond de release plaats van het goed ontvangen album Staatsgreep, waarna hij begon aan het project “Maffionairs”. Pharao nam het gelijknamige album op met Johnny Bonaire, zijn back-up bij live optredens. Zijn rapstijl onderscheidt zich door zijn gevarieerde onderwerpen, messcherpe flows en vaak onnavolgbare rijmschema’s.

Momenteel is Pharao bezig met een nieuw solo-project dat in de tweede helft van 2010 moet uitkomen. Daarnaast werkt hij aan het project Nieuw Amsterdam met een aantal collega’s uit de hoofdstad. Vaste dj is DJ Kalie, bekend om zijn turntable-skills.

Ben Jur, Tjerkovara, Fotosynthese, Eppo, Viezerik, TimmieTex & DJ Dunic vormen het 7 koppige gezelschap genaamd Van Kwaad tot Erger. Wat ze doen? Ze maken muziek, kortgezegd. Waarom ze doen wat ze doen? Deze vraag is makkelijk te beantwoorden met een wedervraag: Waarom niet? Deze altijd-garant-voor-een-feest-staande crewmembers klinken op plaat al van de plaat, laat staan hoe van de plaat ze gaan tijdens hun beruchte live act. Feest gegarandeerd.

De Dichter kwam al in zijn vroegere jaren kwam die in aanraking met muziek. Zijn moeder zong in een koor, zijn vader bracht een plaat uit en zijn broer speelt gitaar en drums. Zijn speciale aandacht gaat echter uit naar Hip-Hop en al snel pakt hij pen en papier om zijn eigen zinnen op papier te zetten. Het blijkt dat hij veel talent heeft en hij ziet zichzelf in de toekomst wel als muzikant leven. Omdat hij als rapper van filosoferen, poëtisch rijmen en een eerlijk geluid houdt, kiest hij voor de artiestennaam ‘De Dichter’.

Steen en Nul7Negen hebben hun krachten gebundeld, de formatie gaat vanaf nu verder als ‘Dead Homies’. Dat Spinal veel met Steen deed was al duidelijk, maar ook Mortier en Ill Material van Nul7Negen voegen zich nu dus bij Steen. Het eerste wapenfeit van de nieuwe formatie heet ‘Morsdood’ en is te koop via infectedrecords.nl

Afkomstig uit de K-buurt van Amsterdam Zuidoost, met roots in Suriname begonnen Dret & Krulle (winnaars GPNL 2009) hun rap carrière 5 jaar geleden in de rapformatie de Vaderloze Troepe (VLT). Het eerste wapenfeit was het nummer en videoclip ‘Meer Vuur!!!’ op de Bijlmer Style compilatie ‘De Straten van Zuid-Oost’. Ondertussen hebben de mannen niet stil gezeten. Studiosessies & optredens bij het populaire hiphop programma 101Barz,optredens in o.a de Paradiso & de Bittererzoet, Rokkesteen, Eurosonic 201, Parkpop en Definitie van Dopeheid. Met de EP New Skool Mc's die inmiddels al meer dan 100.000 maal gedownload hebben Dret & Krulle (winnaars GPNL 2009) laten zien dat HipHop uit Amsterdam Zuidoost in opmars is. De hit "Verder" + bonus track "Beestachtig" van deze laatste EP, zijn door Teemong visueel vertolkt tot een videoclip. Ondanks het feit dat Dret & Krulle nieuwkomers zijn in de scene, lijken de energieke live optredens in hun bloed te zitten. Het duo Dret & Krulle is dan ook een act waar muzikaal Nederland niet meer omheen kan!

Grote Boze Neger wordt geboren in 1988 in Rotterdam. Tijdens z’n jeugd genoot hij veel van HipHop uit de vroege jaren 90. Hij kwam voor het eerst in contact met HipHop via CD’s van o.a: Cypress Hill, Das Efx en Wu-Tang Clan, die hij van een vriend kreeg. Op twaalf jarige leeftijd besloot hij zelf te gaan schrijven en rappen, eerst engelstalig maar maakte al snel de overstap naar het Nederlands. Als in 2008 de internet EP “Negerhop Deel.1? op het web te downloaden is, weet vrijwel iedereen die internet tot z’n beschikking heeft wie GBN is. Vanaf dat moment gaat het heel erg snel voor de rotterdammse artiest, en opeens staat hij op verschillende podia en festivals in het land, en doet onder andere mee aan de Grote Prijs Van Nederland. Twee jaar later komt hij in contact met producer/DJ Dephanx, waarna hij wordt geintroduceerd bij collega-producer Lenoir. In datzelfde jaar nog bundelen de drie hun kennis en talent. En met dit gezelschap brengt zal hij komende tijd veel producties releasen.

Iets meer als een jaar geleden begon het allemaal voor Tastic. Dank zei een uitvaller in de grote prijs bemachtigde hij als onervaren rapper een plek in de kwartfinale en verraste de jury met zijn solo show, wat tevens zijn tweede optreden ooit was. Hij behaalde een felbegeerde finale plaats maar verloor uiteindelijk de GPNL finale. Tastic schreef zich ondertussen ook in voor de 'EY!' contest waar hij ook een finale plaats wist te bemachtigen en als winnaar naar buiten kwam. Een mc die uit het niets in zeer korte tijd twee finales mee mocht maken, dat bleef niet onopgemerkt. Een studiosessie bij 101barz die zeer goed ontvangen werd enzo stond hij ook in de New Skool MC’s Tour van Samensterk Records. Inmiddels kun je zijn EP genaamd GaatIeDatZegge een 10 tracks tellende EP met featurings van onder andere J.A.E. en Dret & Krulle,nog steeds gratis downloaden bij onder andere puna.nl en 101barz.nl.

Ruim zes jaar geleden zette de EU de grenzen open voor Polen die in Nederland wilden werken. Nu is het tijd voor Polski, oftewel Mr. Polska, om de grenzen van de Nederlandse HipHopscene open te gooien om hard te kunnen werken en vervolgens, net als alle artiesten, alles gratis te krijgen. De 20 jarige Pool schaamt zich niet voor zijn afkomst en liet dit ook bij zijn Wintersessie op 101Barz zien. De sessie heeft alweer meer dan 500.000 kijkers getrokken binnen een paar weken. Polski ziet de toekomst zelf als een met veel witte hemdjes en dikke baarden,

want al die rappers denken tegenwoordig meer aan hun creme, dan aan de muziek. Rauw, energiek, dronken en Pools.

Fotosynthese. De Bredase MC is een begrip. Los van het feit dat deze jongeman al een 101Barz sessie erop heeft zitten met meer dan een miljoen views, los van zijn rookie of the year nominatie bij de State Awards, los van het feit dat hij de jongste finalist ooit was die meedeed aan de Grote Prijs van Nederland en los van zijn optredens op grote festivals staat een ding vast: Toekomst. Toekomst in de vorm van nieuw materiaal. Al lijkt het rustig op dit moment, achter de schermen wordt er tussen de solo- en collectieve optredens met crew Van Kwaad Tot Erger hard gewerkt aan een gloednieuwe release die de maatstaf van “Grootspraak” opkrikt naar het niveau en creatieve stadium waarin de rapper zich nu bevindt. Verwachtingen worden naar planning eind dit jaar ingelost. Geduld is een schone zaak, haastige spoed is zelden goed, maar een goed begin is al gemaakt en dat is het halve werk. Half werk wordt niet geleverd en dus wordt tot die tijd vriendelijk gevraagd te blijven lachen te en wachten op de flits van Foto.

Van keiharde bangers tot serieuzere rustige nummers, je kunt alles verwachten van OnderOns. OnderOns is een levendige HipHop-groep uit het kleine dorp Soest, bestaande uit: Trevor Reekers(Trevurse), Mark Verwoerd(Koester) en Oscar Kooij (Soskop). Zij zijn sinds 2007 bezig om een plek te vinden binnen de Nederlandse rap-scene. Ieder van de groep heeft zo zijn eigen verhaal, die ze graag willen delen met de liefhebber d.m.v muziek. Elk onderwerp komt aan bod in hun teksten en door de vaak grauwe beats van Trevurse komen de lyrics geheel tot hun recht!

De afgelopen vijf jaar heeft niemand in Nederland zoveel battles op zijn naam weten te zetten als Surya. Daarnaast won hij in 2007 meerdere talentenjachten met de Veelplegers, waaronder Most Wanted en heeft hij inmiddels meer dan 120 optredens verzorgd in onder andere de Melkweg, Paradiso, HMH en Bitterzoet. In 2009 verscheen het album “Suryalisme”, het solodebuut van Surya. De eerste single “Blijf van me stad af” draaide begin 2010 regelmatig op TMF en de tweede single “De weg erheen” wordt na de zomer gereleased. De naam Robian circuleert in de Nederlandse scene sinds de internethit "De Albert Heijn heist" in 2001. Inmiddels is hij een veel gezien gezicht bij open mics; zo hostte Robian ondermeer het legendarische Live on the Low. In 2005 won hij het debat/battle-programma DeBattleTV van de NPS. Verder verzorgde deze allround MC in 2007 het nieuws in rapvorm voor landelijk radiostation 100%NL. Anno 2010 neemt Robian als solo-artiest deel aan de Grote Prijs van Nederland met ondersteuning van de jazz/funk-band “Het Recept”.

Begin 2010 presenteerde Samen Sterk Records met trots een nieuwe aanwinst genaamd D.Lipps (Desmond Read) die in 2010 direct is begonnen met het zetten van grote stappen. Naast het uitbrengen van zijn "Boven De Wolken" EP die goed werd ontvangen in de Nl hiphop scene staat de talentvolle MC in de halve finale van de Grote Prijs van Nederland 2010. Van het nummer "Voorbij de horizon" is inmiddels een clip uitgebracht.

Omdat hij een positieve boodschap overbrengt is hij zeer gemotiveerd om zijn talent te presenteren aan het grote publiek.

Hij beschrijft zijn EP als “Muziek met een ziel, voor de ziel”.

D.Lipps verscheen o.a. ook op de ‘So So Lobi Mixtape‘ met Leeroy en Skinto op de track ‘We Run This’. Ook live maakte D.Lipps een energieke indruk. Samen met Zwart Licht, Skinto en NoizBoiz vormt D.Lipps het super collectief "Nebulon".

Voor Dion Mase is Leefstijl alweer zijn zesde release, dus een nieuwkomer kan je de 22-jarige rapper niet noemen. Dion Mase was te horen op de Rotterdam Mixtape van U-niq en kwam in 2007 met zijn debuutmixtape ‘Wat Ik Zie’, die hij in samenwerking met DJ MP (gehost door Winne) uitbracht. 2007 was sowieso buitengewoon druk voor de Rotterdamse rapper, naast diverse voorprogramma’s van o.a. grote acts als Papoose was hij ook nog eens te zien op Noorderslag. Dion brengt graag EP’s uit op het net. De rapper dropte achtereenvolgens ‘Succes is Doelwit’(ook 2007) ‘Muziek van de Bodem’ , ‘Kennis is Kunstwerk’ (2008) en ‘Ik Ben’ (2009). Het afgelopen jaar werkte de rapper voornamelijk samen met producer Ballantyne aan de Leefstijl EP die in Februari, na lang wachten via Puna.nl werd aangeboden. Momenteel is het wachten op de volgende EP, die in samenwerking met producer Djagga uit Rotterdam, dit jaar nog uit zal komen. Hierna zal er worden toegewerkt naar het debuut album van de SP-Fenomeen.

Dit is Braz!, B.R.A.Z. spel het correct, afkomstig uit Bergen Op Zoom. De 19 jarige mc is begonnen met rapmuziek toen hij 17 was. Het was officieel aan toen hij bewust werd van de kunst en diversiteit van hiphop. De nodige inspiratie zorgde ervoor dat hij er zelf ook aan begon met een geheel eigen twist. Invloeden van buitenaf gaven hem de aanleiding om te beginnen met schrijven. De rapper is veelzijdig en van plan die gemiste hiphopshit terug te brengen. De afwisseling van bangers met slowdown tracks maakt de complete package van wat hij wil geven. In 2009 kwam hij met de 'Je kent me niet' EP wat de aandacht trok van het ziekezuiden circuit. Deze tape bevatte verschillende beatproducers als D-Pep, Lost Sun (James mc Gurt) en Johnson 5. Aankomende producties kunnen alleen nog maar doper worden. Verder is hij energiek op stage en zal hij in de toekomst niemand met rust laten. Gooi 't in de lucht!!

Twee frisse mc's van Kruiskade en Middeland (Rascle & Dubbel N) vormen Midkade, Geproduceerd door DJ MP. De sound van deze act is uniek, straat maar toch toegankelijk voor een breder publiek. De Mc's worden ondersteund door producties van o.a : Presto, Cellus. Duvel, DJ Dion en DJ MP. Hun show staat garant voor veel energie en gezelligheid, nummers zoals "Voor de buurt" & "Geef me geld" te horen op de Rottz Vol 1, geven je zin om bier te drinken en te springen in de lucht.

MutiaraTEC oftewel Broederschap van de parel kent zijn oorsprong in Doesburg en Ede-Zuid. Deze vierkoppige formatie bestaande uit Rogero, Drexx, Luidje en L'empereur staan op een gelijke lijn en met dezelfde benen in de muziek. Desalniettemin heeft elk lid hiervoor een andere soort benadering. Dit komt in grote mate ten uitting tijdens hun live shows, waarbij zij reeds 013, P60, Luxor, ACU en verscheidene andere podia hebben kunnen laten schudden op hun grondvesten. Kort gezegd staat de TEC voor gelijkheid, verbroedering en wijsheid waarbij naast de muziek de vaste aanhang, naasten en familie de balans recht trekken. Deze combinatie en bundeling van krachten komt overeen met de uitdrukking: "Voor ieder wat wils".

Het Label Rottz heeft wat in petto voor jullie, een gezamelijk blok van oude en nieuwe garde, hier kan je vooral Classic tracks gaan verwachten van Duvelduvel en VSOP. Maar ook tracks van Billy, Midkade en MWP, en misschien hebben wij wel een suprise act voor jullie.

ZwareJongenZ is een hiphop-organisatie, welke voeten aan de grond heeft gekregen en enorm snel groeit. ZwareJongenZ Records probeert zich te onderscheiden door kwalitatieve, innovatieve en duurzame producten te leveren. Het werk van ZwareJongenZ Records heeft geresulteerd in snel groeiende cijfers van de fanbase. ZwareJongenZ Records bestaat ongeveer twee jaar en is opgericht door Aiky. Naast zijn zakelijke verantwoordelijkheden is Aiky één van de artiesten van ZwareJongenZ Records. De overige artiesten zijn Bollebof, Excellent, Matarr, Magere Hein en Perry Mystique. Binnen een tijdsbestek van 1 jaar zijn alle genoemde artiesten onderdeel geworden van ZJR. On stage bij DVD staan: Aiky, Bollebof, Excellent, Matarr en Magere Hein.

Complete line-up:

Fakkelteit Groep + Fresku + Blaxtar + Cartes en Kleine Jay + VSOP + Dead Homiez + Pariaz + Rottz + Dret & Krulle + Hof Van Jaeden + Zware Jongens + Gikkels + De Kamer + FATA + Van Kwaad Tot Erger + Boef en de Gelogeerde Aap + Zoiezo + Mutiara TEC + Rosa Ana + Fotosynthese + Mid Kade + Surya + Timmietex + Vieira + Dion Mase + Pharao + D-Lipps + Scherpzinnig + Grote boze neger + De Dichter + Onderons + Xterne ruis + Killian + Hinderlaag + Blocq Van Kuffeler + Braz + Spitbull + Zwarte Lijst + Polski + Tastic

+ Open Mic en DJ's: Dns & Edz / Host: Lentini

TIJDSCHEMA (ONDER VOORBEHOUD):

Dommelsch Zaal

13.15 - 13.45 VKTE

14.00 - 14.30 Hof Van Jaeden

14.45 - 15.15 Zware Jongens

15.30 - 16.00 Dret & Krulle

16.15 - 16.45 Dead Homiez

17.00 - 17.30 Rottz

17.45 - 18.15 Open Mic

18.15 - 18.45 Pariaz

19.00 - 19.30 VSOP

19.45 - 20.15 Cartes & Kleine Jay

20.30 - 21.00 Fresku

21.15 - 22.00 Blaxtar

22.15 - 23.45 Fakkelteitgroep

23.45 - 00.30 DJ

Kleine Zaal

13.10 - 13.40 Pharo

13.55 - 14.25 Dion Mase

14.40 - 15.15 Vieira

15.25 - 15.55 Timmietex

16.10 - 16.40 Tastic

16.55 - 17.25 Surya

17.40 - 18.10 Fata

18.25 - 18.55 Mid Kade

19.10 - 19.40 Fotosynthese

19.55 - 20.25 Rosa Ana

20.40 - 21.10 Mutiara Tec

21.25 - 21.55 De Kamer

22.10 - 22.40 Gikkels

22.55 - 23.25 Boef En De Gelogeerde Aap

Bat Cave

13.05 - 13.35 Scherpzinnig

13.50 - 14.20 Zoiezo

14.35 - 15.05 Grote Boze Neger

15.20 - 15.50 De Dichter

16.05 - 16.35 Onderons

16.55 - 17.20 Bloqc Van Kuffeler

17.35 - 18.05 Risskant & MF

18.20 - 18.50 Braz

19.05 - 19.35 Killian

18.50 - 20.20 Spitt Bull

20.35 - 21.05 Externe Ruis

21.20 - 21.50 DLipss

22.05 - 22.35 Polski

22.50 - 23.20 Zwarte Lijst

  • Entree
    • € 27,-
    Incl. servicekosten
  • Datum zo 31 okt '10
  • Zaal Alle Zalen
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.