Chuck Ragan
Toon menu
zo 15 jun '14

Chuck Ragan

+ Northcote + Billy The Kid

Voorverkoop start: za 26 apr '14 10:00u

Chuck Ragan in 013, dat mocht tijd worden dachten we zo! De naam Chuck Ragan behoeft voor geen enkele punker meer uitleg, maar ook liefhebbers van rauwe folk en americana weten inmiddels wel wie de beste man is. Ragan brak door als frontman van de Californische punkband Hot Water Music. Toen de band in 2006 tijdelijk uit elkaar ging, besloot Chuck zijn voorliefde voor eerlijke, traditionele americanafolk te uiten met een soloproject. En dat ging hem verrassend goed af, debuutalbum ‘Feast Or Famine’ is een geweldig album wat ook buiten de punkscene hoge ogen wist te gooien. Chuck Ragan stond de afgelopen jaren regelmatig in zijn eentje op het podium, maar wordt vanavond begeleid door een volledige liveband.

Inmiddels is het 2014, is Hot Water Music gelukkig weer bij elkaar, en heeft Ragan zijn vierde soloalbum inmiddels uitgebracht: ‘Till Midnight’. En ook dit album staat weer vol met rauwe folkpareltjes!

Northcote is het alias van Matt Goud. Een vriendelijke reus van een man die net als Chuck Ragan uit de punkhoek komt (hij speelde eerder bij de post-hardcore band Means). De Canadese singer-songwriter Billy The Kid bewandelt de rustige weg. Ze heeft inmiddels al 5 albums uit en bouwt zo steevast verder aan een stevige fanbase. En dat lukt prima: Haar album ‘Ours’ (2011) werd compleet gefinancieerd door middel van crowdfunding.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?