High on Fire + Conan
Toon menu
do 24 jul '14

High on Fire + Conan

Let op: in verband met de Tilburgse Kermis zal het erg druk zijn in Tilburg. Wij adviseren al onze bezoekers om met het openbaar vervoer naar 013 te komen. Kom je toch met de auto? Kijk dan eerst even op de site van de Tilburgse Kermis.

Vorig jaar stonden ze als één van de headliners op het Roadburn festival met twee verschillende sets, deze zomer komen ze terug naar 013 voor een exclusieve Kleine Zaal show: High on Fire! Zes maanden nadat de legendarische stonerband Sleep uit elkaar viel in 1998 besloot gitarist Matt Pike meteen een nieuw project te beginnen. Het resultaat was High on Fire, die zich anders dan het hypnotiserende Sleep, wist te onderscheiden door stuwende, sludge- en Motörheadgrooves. Met het tweede album ‘Surrounded By Thieves’ (uitgebracht op het Relapse label) zette de band definitief voet aan de grond en werd de tourbus permanent bemand. Sleep kwam in de tussentijd weer bij elkaar voor reünieshows, maar High on Fire bleef prioriteit. Met de laatste plaat ‘De Vermis Mysteriis’ (2012) keerde de band weer terug naar het oude, beukende geluid. Na een korte stop bij de studio voor opnames van de zevende plaat wordt de tourbus weer vol versterkers gestapeld om vanavond in 013 de zaal plat te walsen!

Ze waren zonder twijfel één van de hoogtepunten op Roadburn 2014, de lood- en loodzwarte sludge groep Conan! Het tegenover 013 gelegen Patronaat was ramvol en er stonden wachtrijen voor de deur. Reden: het dit jaar verschenen ijzersterke album 'Blood Eagle', die met gemak hetzelfde niveau haalt als voorloper 'Monnos' (2012). Op beide platen lijkt Conan het muzikale equivalent van een mokerhamer tegen je voorhoofd. Je bent gewaarschuwd.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?