Brother & Bones
Toon menu
vr 17 okt '14

Brother & Bones

+ Aestrid

Voorverkoop start: wo 11 jun '14 10:00u

Onder aanvoering van frontman Rich Thomas speelde de Engelse band Brother & Bones reeds enkele jaren kris kras door Europa. Ze verzorgden supports voor o.a. Ben Howard, Boy & Bear en The Boxer Rebellion (15 november in 013!) en bouwden op deze manier gestaag aan naamsbekendheid. Door het vele touren heeft de band zich ontwikkeld als een indrukwekkende live band die muzikaal ergens tussen The Boxer Rebellion en Mumford & Sons inzit. Krachtig, energiek, dynamisch en intens zijn woorden die kenmerkend zijn voor het geluid van Brother & Bones.

De single ‘Long Way To Go’ kreeg flink wat airplay op 3FM en de band was al meerdere keren te gast in de 3FM studio voor live optredens. Zo stonden ze op de Speelplaats in de ochtendshow van Giel Beelen, waren ze te horen in het programma ‘That’s Live’ van Eric Corton en hadden ze  met 'To Be Alive' de SuperCrazyTurboTopHit te pakken in de Coen en Sander Show.

Na de te gekke shows op o.a. Pinkpop en Eurosonic is het vanavond de beurt aan 013! 

Brother & Bones neemt als support het Utrechtse Aestrid mee. Het tweede album 'Box' dat  in 2013 verscheen werd zowel nationaal als internationaal erg goed ontvangen. Aestrid schuwt het experiment niet. De muziek kent invloeden van Krautrock, No Wave en Post-punk. Bands als Fugazi en Neu! worden als inspiratie genoemd. In oktober zal de derde langspeler 'No Map Or Address' verschijnen. De band nam de plaat in slechts 8 dagen in Canada op.