Playgrounds International Digital Arts Festival 2014
Toon menu
wo 29 okt '14

Playgrounds International Digital Arts Festival 2014

Marshmallow Laser Feast + CRCR + Kevin Dart + Guilherme Marcondes + Jon Burgerman + OddOne + Fons Schiedon + meer

Voorverkoop start: wo 1 okt '14 10:00u

Van 28 tot en met 31 oktober brengt Playgrounds International Digital Arts Festival 's werelds meest toonaangevende makers binnen de creatieve industrie naar Nederland. We verwelkomen duizelingwekkende ontwikkelingen en innovaties in bewegend beeld en digitale kunst! Vier dagen lang eert het festival kunstenaars van over de hele wereld (internationale studio's en makers uit o.a. Londen, Parijs, New York, L.A. en Berlijn) en hun werk in film, motion design, character design, games, animaties en alles daar tussenin. Playgrounds biedt een programma met lezingen, workshops en masterclasses, screenings, interactieve installaties en live optredens in twee steden: Tilburg en Amsterdam.

Programma’s in Tilburg en Amsterdam

Tijdens het vierdaagse programma vertellen internationale makers en studio’s het verhaal achter hun creaties. Verwacht inspirerende gesprekken over ideeën en concepten, het creatieve proces, het aftasten van je eigen grenzen of die van de opdrachtgever, of de leermomenten van een mislukte pitch. Ze zetten hun woorden kracht bij door hun adembenemende visuals! De avondprogrammering van het festival bestaat uit live performances, screenings, een meet & greet met de 'industrie' en live muziek.


Het programma in Tilburg:

Marshmallow Laser Feast: trending topic met hun laatste werk ‘Memex’ op blogs als The Creators Project, aanstormend talent op het snijvlak van kunst, technologie en films, en verantwoordelijk voor gesynchroniseerde drone-shows en geavanceerde Oculus Rift ervaringen.

Franse animatie collectieve CRCR heeft veel hoofden laten draaien met hun korte films. De groep produceert een ongelooflijke hoeveelheid eye candy, met thema’s grenzend aan het mythische en het bovennatuurlijke.

Studenten van de Master Animation en studenten Communication Media Design tonen korte films en installaties tussen de lezingen door. Playgrounds ondersteunt graag jong talent uit de regio en wil met haar talentontwikkelingsprogramma een brug slaan tussen de industry en de opleidingen.

Kevin Dart: bekend van zijn artwork voor onder meer Dreamworks, Pixar en Laika (Paranorman). Kevin geeft ook een workshop ‘Coloroid Painting’ in Tilburg.

En dan hebben we het nog niet over Guilherme MarcondesJon Burgerman (talk en workshop), Artificial RomeOddOne (titles), Fons Schiedon en meer…

Kijk op www.playgroundsfestival.nl voor meer informatie over het programma. 

Ook dit jaar wordt Playgrounds Festival weer afgeslopen met een performance night met daarop de beste elektronica van Robot Koch, Falco Benz en Kypski. Klik hier voor meer info.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en