FILM: The Possibilities Are Endless
Toon menu
di 25 nov '14

FILM: The Possibilities Are Endless

+ Live Acoustic: Edwyn Collins

Voorverkoop start: za 11 okt '14 10:00u

Stel je voor, je wordt wakker en je geheugen is gewist: je kennis, je taalvermogen, al je kostbare herinneringen en ervaringen zijn weg. Dit overkomt de Schotse artiest Edwyn Collins (bekend van de wereldwijde hit ‘A Girl Like You’). Na twee beroertes te hebben gehad wordt hij wakker in het ziekenhuis, hij kan slechts nog twee zinnen uitspreken: “Grace Maxwell” (de naam van zijn vrouw) en “The Possibilities Are Endless”.

‘The Possibilities Are Endless’ is de derde film van regisseurs Edward Lovelace en James Hall. Na jarenlang fan te zijn geweest besloten ze Edwyn te interviewen voor zijn laatste album ‘Losing Sleep’. Dit interview inspireerde hen om een documentaire te maken over zijn leven. Hoewel voor velen de kennis over Edwyn Collins niet verder gaat dan die ene hit, is hij vooral in Schotland zeer gerespecteerd. Met zijn band Orange Juice werd hij in de jaren 80 namelijk als één van de grondleggers van de “Sound of Young Scotland” gezien. Tot zijn grote schare fans behoren ook de bandleden van Franz Ferdinand, Belle & Sebastian, The Drums en The Magic Numbers.

De film begint met een kort fragment van een optreden in een talkshow, toen Edwyn nog gezond was. Daarna volgen flarden van zijn geheugen in een poging zijn leven te herinneren hoe het was voor die bijna fatale hersenbloeding. Samen met vrouw en manager Grace Maxwell vertelt Collins in voice-over over de lange weg naar herstel. Dit verhaal wordt prachtig kleur gegeven met fragmenten van oude, maar ook van recente optredens en de voorbereidingen daarop en adembenemende beelden van het Schotse landschap. Verder bevat de film een mix tussen realistische beelden en scènes waarin zoon Will naspeelt hoe zijn vader in zijn jonge jaren zijn moeder ontmoette – een verhaal dat de intieme en sterke band tussen deze twee personen prachtig schetst.

Na de documentaire zal the one-and-only Edwyn Collins, een intiem akoestisch optreden geven in de Kleine Zaal van 013!  Een perfecte aansluiting bij deze indrukwekkende documentaire. Laat je ook inspireren door het verhaal van Edwyn Collins en de strijd die hij heeft moeten leveren om weer te kunnen genieten van het leven, de liefde en muziek!

Let op: geen toeloop meer mogelijk na aanvang film. Bar in de zaal is gesloten tijdens de film. Bar in het café blijft wel open.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en