Proud of the South Festival
Toon menu
za 20 dec '14

Proud of the South Festival

Flip En De Noormannen + Lookapony + Jeroen Kant + Man From The South + Envy The West

Proud of the South, het gezamenlijke talentontwikkelingsprogramma van de zes grote Brabantse podia en het BKKC, brengt vanavond het gratis toegankelijke mini-festival Proud of the South naar Tilburg. Vanavond is 013 gevuld met aanstormende Brabantse talenten.

Zo komt onder andere Flip en de Noormannen langs.Flip Noorman, zanger, poëet en frontman van de band, is een krankzinnige acteur en geniale verhalenverteller. Volle zalen hangen aan de lip van Flip terwijl hij vertelt over zijn gescheurde persoonlijkheid, zijn obsessie met het vrouwelijke geslacht en zijn gezichtsverlamming. Zijn begeleidingsband de Noormannen maakt een mix van balkan, jazz en blues. Een perfecte ondersteuning van zijn duistere en poëtische verhaal. Eén ding is zeker, deze performance wordt alles behalve saai!

Paul van Hulten, alias Man from the South, schrijft beladen en sfeervolle akoestische composities. Op zijn debuutalbum ‘Koblenz’ toont hij zijn veelzijdigheid; beladen teksten, complex gitaarspel en een prachtige rauwe stem. Daarbij is hij zich bewust van de muziekgeschiedenis, zo citeert hij zijn idolen Bob Dylan, Bruce Springsteen en Pearl Jam. Man from the South is subtiel en diep, liefhebbers van Tallest Man on Earth en Nick Drake mogen dit niet missen.

Het Eindhovense Lookapony, pakt het iets minder subtiel aan, bij deze band gaat het om rauwe energie. De mix van thrashy garage-rock en britpop krijgt elke zaal aan de gang. De laatste single 'M' toont de veelzijdigheid van de band en is een fijne graadmeter voor het aankomende album. Meter voor meter verovert Lookapony een plek binnen het Nederlandse muzieklandschap.

Jeroen Kant is hier ook al een tijdje mee bezig, de singer-songwriter stond geheel terecht op Concert at Sea, De Wereld Draait Buiten en hij was een zomer lang te zien in het programma ‘De Beste Singer Songwriter van Nederland’. Door middel van kleine Nederlandstalige liedjes vertelt Jeroen herkenbare verhalen die zowel poëtisch, komisch als tragisch zijn.

Als laatste komt de vijfmansformatie Envy The West uit Roosendaal naar 013.De band speelt gruizige indie met sporen van countryen doet denken aan Johnny Cash en Leonard Cohen, maar vooral ook aan modernere bands als The Temper Trap en The Shins. Toch onderscheidt de band zich door oorspronkelijke songs en speelse arrangementen die met gevoel worden gespeeld. Envy The West speelde al eerder in 013 en we zijn blij om deze band opnieuw te gast te hebben.

Proud of the South is het gezamenlijke talentontwikkelingsprogramma van 013, Effenaar, Gebouw-T, Groene Engel, Mezz, W2 Poppodium en BKKC. Voor meer informatie ga je naar de website: www.proudofthesouth.nl.