Soen
Toon menu
zo 15 mrt '15

Soen

+ LizZard

Voorverkoop start: vr 3 okt '14 10:00u

Soen is de nieuwe band van ex-Opeth en ex-Amon Amarth drummer Martin Lopez. De band debuteerde in 2012 verdienstelijk met het debuutalbum 'Cognitive', waar Lopez nog hulp kreeg van meesterbassist Steve DiGiorgio (Death, Iced Earth, Testament en nog heel veel meer). Op die plaat hoorden we progressieve metal met veel melodie, jazzy lijntjes en wiskundige ritmes. Ja, de Tool-inspiratie is er zeker, maar ook bands als Karnivool, TesseracT, Opeth (uiteraard) of zelfs Porcupine Tree lijken van invloed op het geluid.

In 2014 kwam het tweede album 'Tellurian' uit, die tamelijk onder de radar bleef. Ten onrechte: hoewel de knipoog naar Tool blijft, is de band wat lichter van toon geworden en focussen ze zich meer op de melodie. En dat komt het eigen geluid zeker ten goede. Dit optreden is niet alleen het eerste in Nederland, maar ook nog eens de enige in ons koude kikkerlandje!

Helaas heeft het initiële voorprogramma The Man-Eating Tree moeten cancellen. Het Franse LizZard vervangt. Hoewel deze band alternatieve art-rock maakt en geen metal, lijkt ook hier Tool een inspiratie-bron te zijn geweest.

Zij waren erbij