Projekt Rakija
Toon menu
vr 20 nov '15

Projekt Rakija

+ The Hidden Agenda

Voorverkoop start: za 4 jul '15 10:00u

Gozba, fiësta, fest, party, Fest, fête, festa, banquete, hody!

Met maar liefst tien+ (!) bandleden laat het half-Tilburgse Projekt Rakija de temperatuur zeker minimaal een paar graden stijgen tijdens de presentatie van zijn (2e) album 'Pump Up The Radio', dat op 12 oktober 2015 als CD, vinyl, kunstboek en app verschijnt.

Deze groep rondom de Bosnische gitarist Igor Sekulovic combineert volksmuziek uit diens vaderland met onder meer rock, reggae, electro en hiphop. In de volksmond wordt deze muzikale stijl vaak onder de wel heel algemene ‘Balkan’-vergaarbak geschaard, maar Projekt Rakija neemt binnen dit genre een eigen bijzondere plek in – zowel muzikaal als qua positieve boodschap. Eerder bracht het gezelschap met zijn hoge feestbaarheidsfactor op Paaspop menig hoofd op hol en zal dat tijdens deze cd-presentatie zeker en vast weer doen. 

Behalve muzikant zijn de bandleden in het dagelijks leven ook “gewone mensen” die hun brood verdienen als bijvoorbeeld striptekenaar, webdesigner, kapper, fotograaf of slager. Maar zet ze op een podium en de metamorfose is instant compleet. Bazige beats, gierende gitaren en Balkan blazers vormen een mooi ADHD-crossover-amalgaam waarbij zelfs de grootste pessimist alle hoeken van de dansvloer ziet. En dat voor slechts € 10,-. Živjeli!

De support wordt verzorgd door de zeskoppige band The Hidden Agenda die live een groovende mix van melodieuze rhymes, broeierige soul en beweeglijke beats brengt. 

De foto's zijn van Bop Mulder.

Actie: Op vertoon van je ticket voor Projekt Rakija krijg je gratis een 2de gerecht bij restaurant No Sikiriki op de Trouwlaan in Tilburg. De actie is geldig vanaf start verkoop tot 20 december 2015. Je kunt dus op de avond zelf een hapje eten voor de show of later langsgaan. Let op: reserveren verplicht