Sven Hammond
Toon menu
do 3 dec '15

Sven Hammond

Voorverkoop start: za 18 jul '15 10:00u

Swagger, groove en ongekende intensiteit: het zijn de sleutelwoorden van de Nederlandse band Sven Hammond. Met de release van het alom bejubelde album ‘IV’ dat eerder dit jaar uitkwam, verdween het woord ‘Soul’ definitief uit de bandnaam. Niet geheel ten onrechte, want deze vierde studio-langspeler dampt van de bluesrock. Al is de Rythm & Blues-, dirty gritty soul-, funk-en jazzsignatuur die Sven Hammond Soul kenmerkte nooit ver weg. Met als eeuwige rode draad natuurlijk dat prettig zoemende Hammond-orgel dat maakt dat je zin krijgt om een dikke sigaar op te steken, je benen languit op tafel te leggen, een donkere zonnebril op je neus te schuiven en met je vingers knippend de uitnodigende melodieën over je heen te laten komen.

Ivan Peroti (zang), Sven Figee (hammond/keys), Tim Eijmaal (gitaar), Glenn Gaddum Jr. (bas) en Joost Kroon (drums) weten niet alleen hoe ze verdomd pakkende songs moeten schrijven; op het podium excelleren ze met de live uitvoering van hun muzikale trip die je van Chicago via New York en New Orleans in één ruk naar Tilburg voert.

Bandleider Sven Figee speelde in rockbands, bij soulcombo’s, in funkgroepen en bigbands. Sven Hammond is zijn biologische muzikale kind: “Ik ben het type bandleider die dingen laat gebeuren. Ik creëer graag een omgeving waar iedereen het best tot zijn recht komt. Dat was al het geval bij het vorige album maar op IV is het volgens mij goed gelukt”, zo stelt hij. “We zitten nu op deze geweldige rocktrip, vandaar dat we hebben besloten om de ‘s’ van soul te laten vallen.”

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en