Stadswacht: Shilpa Ray + Lyenn
Toon menu
do 12 nov '15

Stadswacht: Shilpa Ray + Lyenn

Voorverkoop start: za 10 okt '15 10:00u
Dit concert vindt plaats in Extase Tiburg

Samen met Café Extase verzorgen we weer een nieuwe avond Stadswacht. En ook nu zit de avond weer propvol met artiesten die op het randje zitten van pop, indie en rock.

Nick Cave is de grootste fan van Shilpa Ray. Hij nam haar mee als support met Grinderman, ze was achtergrond zangeres tijdens zijn ‘Push The Sky Away’ tour en ze opende voor hem bij diens laatste show in de HMH. En hij bracht Shilpa’s eerste EP uit op zijn label. Los van het feit dat Nick Cave altijd gelijk heeft (want hij is nu eenmaal Nick Cave) is het niet moeilijk om te zien waar zijn fascinatie vandaan komt. Luister maar eens naar de donkere (maar ook soms verrassend uptempo) indierock op het dit jaar verschenen debuut ‘Last Year’s Savage’. Wat een stem heeft die vrouw. En wat een liedjes.

Lyenn heeft ook geen klein cv. Hij is één-derde van het eigenzinnige jazzy collectief Dans Dans, maar ook de vaste bassist in de Mark Lanegan Band. En dat zijn niet de enige namen waar Lyenn mee werkte. Shahzad Ismaily, Ches Smith, Sam Amidon, allemaal zijn het bekenden. Op uitnodiging van Marc Ribot (o.a. Tom Waits en Elvis Costello) nam hij zijn debuutalbum ‘The Jollity Of My Boon Companion’ op in New York. De dromerige en grillige art-folk laat je eerst naar adem happen, om dan plotseling uit de bocht te vliegen met schurende americana en jazz. In 2016 verschijnt het nieuwe album van deze Engelse Belg. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en