My Dying Bride
Toon menu
do 7 apr '16

My Dying Bride

+ Oceans Of Slumber

Als Roadburn elk jaar iets bewijst, is het wel dat er geen tekort is aan ontzettend goede doom- en deathmetal bands. Maar bands die doom, death en goth tot in perfectie bij elkaar kunnen brengen, die zijn op twee handen te tellen. Paradise Lost bijvoorbeeld. Maar laten we vooral My Dying Bride niet vergeten! Niet voor niets werden die twee bands, samen met Anathema, in de jaren 90 tot ‘The Big Three’ van de doom gerekend. Maar rustig op de lauweren rusten? Dat is niet aan My Dying Bride besteedt.

Sterker nog: met het laatste album ‘Feel The Misery’ (2015) laat de band horen in bloedvorm te zijn. Hoewel liefhebbers van het eerste uur zullen zeggen dat het niveau van klassiekers als ‘The Angel And The Dark River’ (1995) en ‘Turn Loose The Swans’ (1993) nooit meer gehaald zal worden, zijn er steeds meer stemmen te horen dat ‘Feel The Misery’ – wat net als zijn voorganger ook meer terug lijkt te grijpen op de beginjaren – zich wel kan meten. Hoe het ook zij, My Dying Bride is al meer dan 25 jaar een toonaangevende doommetal band. Dat zou al meer dan genoeg reden moeten zijn om een kaartje te kopen! 

Oceans Of Slumber verzorgt vanavond de support. Deze nieuwe signing op Century Media maakt donkere progressieve metal, met een hoofdrol voor de fenomenale zangeres Cammie Gilbert. 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en