SubQuake: Calyx & Teebee + State of Mind + Posij
Toon menu
wo 4 mei '16

SubQuake: Calyx & Teebee + State of Mind + Posij

Xzisteh & FLOZ + MC Swift

Voorverkoop start: za 20 feb '16 10:00u

Er is een beperkt aantal Early bird tickets te koop á €8. Minimumleeftijd 18 jaar.

De laatste SubQuake van dit seizoen laten we niet zomaar aan je voorbij gaan. Drum’n’bass legendes CALYX & TEEBEE keren terug naar 013! Voordat ze in 2004 voor het eerst hun krachten bundelden in de studio waren zij solo al zeer succesvol. Calyx met zijn releases op het legendarische Moving Shadow label en TeeBee op zijn eigen Subtitles label. Afgelopen jaar dropten de bassline zwaargewichten de ene na andere krankzinnige single op Andy C's RAM Records. Bereid je voor op beukende drums, ratelende bassen en bovenal een hele dikke dj-set van dit bazenduo!

Tweede headliner is de Nieuw-Zeelandse act STATE OF MIND. Dit drum ’n' bass duo bestaande uit Patrick Hawkins en Stuart Maxwell heeft zijn sporen in Nederland al ruimschoots verdiend. De link met ons kikkerlandje is sterk dankzij het Blackout label van Black Sun Empire. Nog niet overtuigd? Ze werkten samen met onder andere artiesten als Nymfo, Mindscape, Borderline & Trei en ze maakten remixes van tunes van Shapeshifter. Om het af te toppen ontving State of Mind in 2014 voor ‘Eat the Rich’ de prestigieuze drum and bass award voor Best Album. 

We voegen nog een dikke headliner aan de line-up toe: POSIJ! De Groninger wordt al jaren gezien als een van de protegés van stadgenoten Noisia. Dat de drum and bass grootheden ook geloven in Posij blijkt wel uit 3 releases op Noisia’s Division Recordings. Inmiddels staan ook andere mega labels in de rij. Zo kon Posij vorig jaar al Critical en Shogun Audio aan zijn CV toevoegen en dit jaar pakt hij gewoon door met heel binnenkort de release van zijn Hunger EP op MTA Records; het label van Chase and Status. Waar zijn sound in de beginjaren zweefde tussen dubstep, future bass en drum and bass, neigt hij de laatste tijd wat meer naar drum and bass. De randjes zal hij echter altijd blijven opzoeken, getuige zijn laatste half-time banger ‘Rattle Rattle’.

Uiteraard is er ook weer ruimte voor Tilburgs talent. Nadat FLOZ & XZISTEH eerder de kelder afbraken met hun mix van grime, experimentele bass en dubstep, mogen ze dit keer de Jupiler Zaal onder handen nemen.

Nulnuldertien is het nachtprogramma van 013 Poppodium check ook facebook.com/nul013 & nul013 op Instagram

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en