Suburban Disco: Marcel Fengler + Answer Code Request
Toon menu
za 4 jun '16

Suburban Disco: Marcel Fengler + Answer Code Request

+ Sub_Surface + Gin Fizz

Voorverkoop start: wo 20 apr '16 13:00u

Early birds zijn UITVERKOCHT. 

Na twee succesvolle edities keert Suburban Disco vanavond terug in 013. Deze keer prijken er twee Duitse headliners op de bill die beiden furore hebben gemaakt door verschillende releases op Ostgut Ton; het label van de legendarische club Berghain in Berlijn. 

Naast zijn vele EP's, en zelfs een album, op het befaamde label, is Marcel Fengler vooral bekend om zijn residentie in Berghain vanaf zo'n beetje dag 1. Zijn sets laat hij vaak afhangen van de context: de ene keer stompend en recht-voor-zijn-raap, waar hij een volgende keer net zo makkelijk ambient en elektronica invloeden de overhand laat nemen. Sinds 2011 heeft Fengler ook zijn eigen label, IMF, waar hij zowel zichzelf als andere getalenteerde producers op laat releasen. 

Answer Code Request is ook geen kleine jongen. Hij heeft een resident spot in Berghain te pakken en daar laat hij meerdere keren per jaar zijn fundamentele Berlijnse technogeluid horen. Zijn tracks zijn vaak donker en gloomy van sfeer gecombineerd met een gebroken en bass-heavy ondertoon; welke vooral in zijn eerdere werk sterk naar voren kwam. Een van de hoogtepunten in zijn carrière is de release van zijn album 'Code' in 2014. Precies die donkere sfeer en gebroken beats werden zeer goed ontvangen. Zo kreeg het album 4.5 uit 5 sterrren door Resident Advisor en een lyrische recensie door The Quietus "one of the best home listening records Ostgut has yet released".

De Nederlander Sub_Surface is een bekend gezicht op de Suburban Disco feesten en maakt voor deze avond de line-up compleet in de Jupiler Zaal. De kelder is weer in handen van Gin Fizz.

Nulnuldertien is het nachtprogramma van 013 Poppodium check ook facebook.com/nul013 & nul013 op Instagram


Was jij er bij?
+ Ben de eerste en