Alcest + MONO
Toon menu
za 19 nov '16

Alcest + MONO

+ pg.lost

Voorverkoop start: ma 18 apr '16 10:00u

Een schitterende co-headline op deze zaterdagavond: Alcest en MONO staan vandaag in 013! Alcest is de band van zanger/gitarist Neige, die ook in Les Discrets, Amesoeurs, Lantlôs en Peste Noire speelt. Alcest begon als atmosferische blackmetal band, maar hoe meer platen de band uitbracht, hoe atmosferischer en dromiger het werd en hoe meer de shoegaze en post-rock elementen de overhand namen. Op het laatste werk ‘Shelter’ is de blackmetal helemaal verdwenen en lijkt het geluid soms haast dreampop (!). Een prachtige evolutie van een geweldige band.

Het Japanse MONO daarentegen doet eigenlijk al sinds jaar en dag hetzelfde. Prachtige post-rock maken, die opbouwt naar epische climaxen. Als iemand je vraagt wat post-rock is, laat ze MONO horen. Die succesformule heeft ervoor gezorgd dat veel (post-)rockfanaten ze in het hart gesloten hebben. Terecht ook, want albums als ‘Under The Pipal Tree’ (2001), ‘Walking Cloud And Deep Red Sky, Flag Fluttered And The Sun Shined’ (2004) en ‘Hymn To The Immortal Wind’ (2009) behoren tot het allerbeste wat het genre ooit heeft voortgebracht. 

De bijzonder gijne post-rockband pg.lost opent vanavond. De band weet post-rockclichés met verve te ontwijken. Het nieuwe album is nu uit op Pelagic Records, het label van The Ocean.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en