An evening with: The Brian Jonestown Massacre
Toon menu
vr 24 jun '16

An evening with: The Brian Jonestown Massacre

Vandaag komt eindelijk, voor de eerste keer ooit, The Brian Jonestown Massacre naar 013! De groep rondom songwriter Anton Newcombe bestaat al meer dan 25 jaar. Als je terugkijkt op al die platen en al die jaren, is de psychedelica de constante factor, vaak met 60’s en indierock invloeden. Maar de cult-groep heeft vele uitstapjes naar verschillende genres gemaakt, zoals shoegaze, blues of folkrock. Dat maakt het moeilijk om een stempel te drukken op The Brian Jonestown Massacre, maar het betekent ook dat de groep anno 2016 nog steeds relevant is.

Wie Newcombe kent, kent ook de verslavingsproblemen die hij heeft gehad. Dat leverde wisselende platen op. Maar áls het goed is – en dat is het vaak – dan is het meteen héél goed. Je gunt elk mens toch een  ‘Take It From The Man!’ (1996), ‘Bravery Repetition and Noise’ (2001) en ‘…And This Is Our Music’ (2003) in de platenkast. Het laatste wapenfeit van de band verscheen vorig jaar: ‘Musique de Film Imaginé’, die, zoals de titel al doet vermoeden, klinkt als de soundtrack van een Franse film uit de jaren 70. Prachtplaat. Prachtband. Onmisbare show.

Inmiddels is bekend geworden dat het 'An Evening With' show is. Kortom: geen supports, maar een extra lange set van Newcombe en consorten!

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en