Godspeed You! Black Emperor
Toon menu
di 16 aug '16

Enige show in de Benelux!

Godspeed You! Black Emperor

+ K/G/D

Vandaag verwelkomen we een legendarische band in 013 voor een exclusieve Benelux show. Het Canadese Godspeed You! Black Emperor wordt gezien als één van de grondleggers van het post-rock genre. Het begon allemaal met het volgens velen revolutionaire debuutalbum ‘F♯ A♯ ∞’ (“F-sharp, A-sharp, Infinity”) uit 1997. Hierop stonden twee nummers van rond de zeventien minuten en één van bijna een half uur. De tracks beginnen als prachtige klanktapijten, maar worden steeds donkerder en intenser om uiteindelijk in een episch slot uiteen te barsten. Ook opvolger ‘Lift Your Skinny Fists Like Antenna’s To Heaven’ (2000) heeft weinig met conventionele rockmuziek te maken. Het album laat zich eerder beluisteren als een symfonie met vier delen:  ‘Static’, ‘Storm’, ‘Sleep’ en ‘Antennas To Heaven’.

Deze vorm trekt het vooruitstrevende collectief ook door op prachtalbums ‘Yanqui U.X.O.’ (2002) en, na een pauze van bijna 10 jaar, ‘’Allelujah, Don’t Bend! Ascend!’ (2012). Het laatste album ‘Asunder, Sweet And Other Distress’ (2015) komt zelfs voort uit één lang muziekstuk. De mysterieuze band speelde ‘Behemoth’ sinds 2012 al verscheidene keren live, alvorens het stuk om te bouwen tot dit laatste album. Concerten van dit cult-collectief zijn schaars. Ook dit keer doen ze maar één maal de Benelux aan. Magistrale band, onmisbare liveshow.

K/G/D is de support. Deze one-man-drone-act maakte eerder muziek onder de naam Total Life. Hij is tevens 1 van de 3 leden van de Amerikaanse electronische act Growing.

Zij waren erbij
+ Was jij er ook bij?