Aus Berlin Konzert
Toon menu
za 18 jun '16

Aus Berlin Konzert

Einmusik (live) + Tender Games (live) + The Policy

Voorverkoop start: za 7 mei '16 10:00u

Early bird tickets: €8 (excl. servickeosten)

Aus Berlin is in korte tijd een begrip geworden in Tilburg. Tweemaal vond er al een Aus Berlin Festival plaats in de Koepelhal op de Spoorzone, met ieder zo'n 2000 bezoekers, naast natuurlijk de clubnachten in Club Smederij. Vandaag verhuist Aus Berlin naar 013, met een speciaal concept: Aus Berlin Konzert! De hoofd-acts zullen vandaag geen dj-sets doen, maar hun elektronische muziek live ten gehore brengen.

De eerste headliner is Einmusik. Samuel Kindermann, zoals Einmusik buiten de clubs heet, draait al ruim 10 jaar mee en is sindsdien een graag geziene gast in de Nederlandse clubs én op festivals. Op Pleinvrees, Nachtcollege, DGTL en Soenda prijkte hij al meedere keren op de bill. Ook heeft Einmusik zijn eigen label, Einmusika Recordings, waar een grote verscheidenheid aan house talent de meest frisse producties op uit mogen brengen. Vanavond komt hij geheel in stijl van het thema met flink wat  hardware naar 013 om zijn live-ervaring over te brengen.

De volgende Berlijnse live-act is Tender Games. Het duo, dat optreedt met Ulrich Harrison (aka HRRSN) op keyboard en mic én Marlon Hoffstadt achter verschillende drumcomputers en midi-controllers, staat bekend om hun soul geïnspireerde deep-house. In 2014 brachten ze hun eerste album uit en hun laatste wapenfeit, ‘Notion EP’ op Suol Records, zag in september vorig jaar het levenslicht. Verwacht een warme, sfeervolle live-set waarin de mannen verschillende hoeken van de hedendaagse house zullen belichten.

Opkomende act The Policy opent de avond met een dj-set. Ze brachten onlangs een remix van The Editors uit, die in een oplage van 1500 stuks aan de eerste kaartkopers van Best Kept Secret werden gegeven. Daarnaast zijn ze onlangs getekend op het PIAS label, die onder meer Soulwax, Roisin Murphy en Balthazar onder hun hoede hebben.

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en