De Kift & Rats On Rafts
Toon menu
vr 18 nov '16

013 op locatie: Hall of Fame

De Kift & Rats On Rafts

+ PingPongPoëzie

Voorverkoop start: za 11 jun '16 10:00u
Dit concert vindt plaats in Hall of Fame

Let op: avondkassa is alleen bij Hall of Fame. 

Rotterdamse post-punk in combinatie met theatrale fanfare punk. De samenwerking tussen De Kift en Rats On Rafts leverde in 2013 een bijzondere cross-over op die op ieder moment een totaal onverwachte kant op schieten. Het bots, schuurt en staat in theorie lijnrecht tegenover elkaar. Maar niets is anders want de bands vallen als twee puzzelstukken in elkaar. In 2013 begon deze samenwerking als een voorbereiding van een speciale show op het Metropolis Festival in Rotterdam.

Toen de bands elkaar vonden in de liefde voor rauwe en energieke muziek volgde een aantal optredens in Mezz, Melkweg en en hun legendarische show op Where The Wild Things Are. Paul Thompson van Franz Ferdinand tipte bovendien hun gezamenlijke optreden aan Pitchfork als “the best act I’ve ever seen at a festival”.

In 2016 brengen de bands samen een album uit bij het Britse Fire Records. De twee bands sloten zich een maand lang op in het koude, donkere en leegstaande poppodium De Kade in Zaandam om het album volledig analoog op te nemen.

De support van vanavond wordt verzorgd door het Tilburgse cult collectief PingPongPoëzie. Deze zeven (!) heren vertellen een persoonlijk verhaal met een spatje sarcasme en een krokodillentraan in de vorm van Nederlandstalige chansons.  Ze hebben een gloednieuwe debuutplaat ‘…’ uit en wij voorspellen dat  het nummer “Ik wil met die dikke naar bed” een regelrechte culthit gaat worden.  


Was jij er bij?
+ Ben de eerste en