Devin Townsend Project (uitverkocht)
Toon menu
do 9 mrt '17

Devin Townsend Project (uitverkocht)

+ Between The Buried And Me + Leprous

We zeiden ooit bij Steven Wilson dat het een full-time hobby is om fan te zijn van deze man. Hetzelfde kunnen we zeggen van Devin Townsend. De progmetal-oppergod begon ooit als gastmuzikant bij Steve Vai (en mocht zelfs alle zang op zich nemen op de plaat ‘Sex & Religion’). Toch werd hij door de metalwereld pas echt in de harten gesloten met Strapping Young Lad.

Met die band maakte Townsend 5 platen, maar in de tussentijd maakte hij ook soloalbums. Die teller staat inmiddels op 10 (live en verzamelalbums niet meegerekend), voordat hij verder ging onder de naam Devin Townsend Project (nog eens 6 platen). En dan hebben we het nog niet gehad over zijn alternatieve country groep Casualties Of Cool. Wij zijn dan ook enorm blij dat dit muzikale genie in 013 staat. Dit jaar verschijnt het nieuwe Project-album ‘Transcendence’. Wat je kunt verwachten? Dat weet alleen Townsend zelf. Bloedserieuze powerprog? Lollige musicalmetal? Vage spacerock? Akoestische folk? Misschien wel allemaal niet. Of alles tegelijk.

Bizar sterke supports erbij vandaag. De progressieve (death)metalband Between The Buried And Me zou op eigen kracht de zaal nog voltrekken! ‘Colors’ (2007) en het ‘The Parallex’-tweeluik (2011/2012) zijn wat ons betreft ondergewaardeerde parels. Verplichte kost. De progmetalband Leprous is al helemaal niet te beschrijven, zo lieten ze op Roadburn 2013 zien. Daar speelde ze een eigen set én als begeleiding van Ihsahn op de Afterburner. Desalniettemin: een avond die elke metalliefhebber met een open geest absoluut niet mag missen! 

Was jij er bij?
+ Ben de eerste en